Orientační nabídka


 

Představili jsme pilotní program Naslouchejme hlasu venkova

CE
Z třetího jednání Řídícího výboru projektu „Listen to the Voice of Villages“ – „Naslouchejme hlasu venkova“, který je součástí Program EU CENTRAL EUROPE. Jednání se uskutečnilo v pondělí a úterý 17. - 18. května v rakouské metropoli Vídni i za účasti Ústeckého kraje.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 19. května 2010

1

Ve dnech 17.- 18.5. 2010  se ve Vídni konalo již třetí zasedání Řídícího výboru projektu „Listen to the Voice of Villages“, realizovaného  v rámci EU programu CENTRAL EUROPE a spolufinancovaného z Evropského fondu regionálního rozvoje. Konference se zúčastnili zástupci všech partnerů projektu z Itálie, Slovinska, Německa, Rakouska a Polska.  Ústecký kraj zastupovali členové Pracovní skupiny projektu vedení manažerkou Ing. Jaroslavou Kusznirukovou.

   Ústecký kraj na konferenci představil svůj pilotní projekt, jehož cílem je vytvořit základy pro rozvoj cestovního ruchu na území zasaženém těžbou  hnědého uhlí. Na projektu s krajem úzce spolupracuje 32 obcí, které se na tomto území nacházejí, dalšími partnery jsou společnost Severočeské doly a.s. a Český svazem žen. Připravovaný projekt podpoří resocializaci  území vytvořením naučných a studijních tras, které budou určeny pro odborníky na životní prostředí, rekultivace, těžbu, pro vysoké a střední školy a budou propagovány a nabízeny mezinárodní asociací Vital Villages, která je v rámci projektu založena. Realizace projektu tak přispěje k rozvoji malých obcí, jejich vzájemné spolupráci a k vytváření nových pracovních příležitostí v oblasti cestovního ruchu na území.

   Připravit a propagovat studijní a naučné trasy doporučil Ústeckému kraji expert na management a cestovní ruch z Univerzity Trento po osobní návštěvě Ústeckého kraje a pilotního území projektu.

   Je nutno zdůraznit, že projekt by nebylo možno realizovat bez úzké spolupráce a aktivního zapojení obcí, podpory a velmi dobré spolupráce se Severočeskými doly a.s. a Českým svazem žen.

 

Další informace na www.listentothevoiceofvillages.org

 

 

Ing. Iva Šašková

Krajský úřad Ústeckého kraje,odbor strategie, přípravy a realizace projektů

Velká Hradební 3118/48,400 02  Ústí nad Labem

_____________________
tel.:     +420 475 657 734, saskova.i@kr-ustecky.cz http://www.kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 19.5.2010 / 19.5.2010 | Schváleno / Zrušeno: 19.5.2010 / 18.6.2010
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém