Orientační nabídka


 

Antonín Terber: Ústecký kraj podporuje vodní dopravu na Labi

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Antonín Terber: Ústecký kraj podporuje vodní dopravu na Labi
Člen Rady Ústeckého kraje Antonín Terber se v Lovosicích zúčastnil SHV - workshopu, pořádaného v rámci probíhajícího "Evropského týdne 2005" pod heslem "Úspěšně podnikat v rozšířené EU".
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 3. 5. 2005

 

Antonín Terber: Ústecký kraj podporuje vodní dopravu na Labi

 

Člen Rady Ústeckého kraje Antonín Terber se v Lovosicích zúčastnil SHV - workshopu, pořádaného v rámci probíhajícího „Evropského týdne 2005“ pod heslem „Úspěšně podnikat v rozšířené EU“. Akci zorganizovaly Saský přístavní a dopravní spolek, SHV, saské přístavy Horní Labe GmbH a Česko-saské přístavy s.r.o..

            Workshop, na němž byly mimo jiné představeny kapacity dopravních možností Lovosicka a také nové investorské příležitosti v tamních průmyslových zónách, zahájil Friedrich Heinrich, zástupce pořádající Sächsischer Hafen-Verkehrsverein e.V., zdravicí Saského státního ministra hospodářství a práce Thomase Jurka. Připomenul význam těsného sousedství České republiky a Saska a svá slova podtrhl i údaji z obchodních statistik: „Obrat exportu z České republiky do naší země činil v roce 2004 1,344 miliardy Eur. Vaše země je naším největším dovozcem, což mimo jiné představuje rostoucí objemy transportu zboží, pro který musíme hledat dopravní cesty. Stát Sasko přikládá vodní cestě po Labi velký význam,“ uvedl mimo jiné.

Radní Antonín Terber v průběhu workshopu vyzdvihl význam Lovosicka jako oblasti schopné vyhovět rostoucím nárokům přepravců při transportu zboží mezi Českou republikou a okolními zeměmi. „Lovosice oprávněně těží ze své výhodné polohy, kdy leží na spojnici vodních, železničních a silničních cest. Už nyní vidíme, že obchodní výměna našimi zeměmi narůstá a při této příležitosti chci zdůraznit, že řeku Labe zatím dopravci ani zdaleka nevyužívají tak, jak by mohli. Jistě, je to dáno nestálou splavností řeky, ovšem jako člen krajské rady zodpovědný za životní prostředí bych se přimlouval za rozšíření právě říční dopravy, nejšetrnější ke svému okolí. Pamatujte při svých úvahách o budoucích investicích právě na tento ekologický druh přepravy zboží. Věřím, že tento workshop je jednou z dobrých cest, jak toho dosáhnout,“ uvedl mimo jiné člen Antonín Terber.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Antonín Terber: Ústecký kraj podporuje vodní dopravu na Labi

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.5.2005 / 5.5.2005 | Zveřejnit do: 5.7.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém