Orientační nabídka


 

Běžecké trasy na hřebenech Krušných hor se propojí do unikátního celku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Běžecké trasy na hřebenech Krušných hor se propojí do unikátního celku
Zimní běžecké trasy na hřebenech Krušných hor v ČR a v Sasku budou propojeny. Krajští zastupitelé rozhodli, že Ústecký kraj přispěje částkou 400 tisíc korun z fondu hejtmana na projekt Krušnohorská bílá stopa. Příspěvek kraje bude využit na nákup sněžné rolby k úpravě běžeckých stop v oblasti Dlouhá Louka.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 8. 10. 2007

 

Běžecké trasy na hřebenech Krušných hor se propojí do unikátního celku

 

 

Zimní běžecké trasy na hřebenech Krušných hor v ČR a v Sasku budou propojeny. Krajští zastupitelé rozhodli, že Ústecký kraj přispěje částkou 400 tisíc korun z fondu hejtmana na projekt Krušnohorská bílá stopa. Ten je určen ke zkvalitnění a rozšíření zimních běžeckých tras ve východní části Krušných hor. Příspěvek kraje bude využit na nákup sněžné rolby k úpravě běžeckých stop v oblasti Dlouhá Louka. Propojení běžeckých tras, ke kterému dojde již letos, Krušnohorský klub chystá pro oblasti Lesná, Klíny, Dlouhá Louka, Bouřňák, Fojtovice a Telnice. „Běžky do Krušných hor neodmyslitelně patří. Záměr zlepšit podmínky pro milovníky bílé stopy a ve spolupráci s krušnohorskými obcemi, městy a zájmovými sdruženími, propojit jednotlivé okruhy a trasy tak, aby na sebe navazovaly, je správný a zaslouží si podporu,“ uvedl náměstek hejtmana Petr Fiala, který nad projektem Krušnohorská bílá stopa před časem převzal záštitu.

Propojením jednotlivých lokálních okruhů a vytvoření nových stop, např. trasy kolem flájské přehrady, vznikne na krušnohorských hřebenech unikátní celek. Úpravy se týkají přibližně 350 kilometrů tras, které budou navazovat i na bežkažřské stopy, vedené na německém území. Nadmořská výška tras se pohybuje od 750 do 950 metrů nad mořem. Nejvyšším bodem propojených tras bude Loučná s výškou 956 metrů. Záměrem projektu Krušnohorská bílá stopa je v letech 2006 - 2008 zakoupení nebo nájem sněžných roleb dle finančního plánu, získávání finančních prostředků na jejich každoroční provoz a údržbu a stanovení daných běžecký tras a okruhů v daných lokalitách, které na sebe navazují ve spolupráci s horskými obcemi a s městy a  Lesy České republiky, s.p. Projekt připravil Krušnohorský klub ve spolupráci s Lesy České republiky s. p. a s Povodím Ohře.

 

 

Připravila: Kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 9.10.2007 / 9.10.2007 | Zveřejnit od-do: 8.10.2007-8.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém