Orientační nabídka


 

Bezpečnostní rada kraje projednala nový Pandemický plán

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj má už vypracovaný plán, který má pomoci zvládnout případnou pandemii chřipky. Ředitel Krajské hygienické stanice MUDr. Josef Trmal ho představil Bezpečnostní radě Ústeckého kraje.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.6. 2007

 

Bezpečnostní rada kraje projednala nový Pandemický plán

 

Ústecký kraj má už vypracovaný plán, který má pomoci zvládnout případnou pandemii chřipky. Ředitel Krajské hygienické stanice MUDr. Josef Trmal ho představil Bezpečnostní radě Ústeckého kraje.

 

 

    Bezpečnostní rada Ústeckého kraje na svém pátečním zasedání projednala Pandemický plán Ústeckého kraje, který má pomoci zvládnout případnou pandemii chřipky. Plán byl v úterý 12. června schválen Krajskou epidemiologickou komisí. Krajský pandemický plán vychází z Pandemického plánu České republiky, ovšem je sestaven tak, aby odpovídal podmínkám a potřebám kraje. V plánu je rozpracována součinnost jednotlivých složek, které budou v případě vypuknutí pandemie zajišťovat záchranu a likvidaci následků. Smyslem vytvoření plánu pak je zmírnit zdravotní, ekonomické a sociální důsledky, které by mohly po vypuknutí chřipkové pandemie v Ústeckém kraji nastat. 

    Pandemický plán Ústeckého kraje rozpracovává postupy při jednotlivých fázích pandemie, obsahuje počty obyvatel kraje a jeho jednotlivých okresů, také počty lidí se zdravotním oslabením, pro které by mohla být pandemická vlna zvlášť nebezpečná.

     Plán se bude – v případě, že by pandemie vypukla – realizovat ve spolupráci s Krizovým štábem Ústeckého kraje, kterému předsedá hejtman kraje. Úkolem Krizového štábu Ústeckého kraje by bylo především zajišťování pohotovostní péče, přednemocniční neodkladné péče a také spolupráce s lůžkovými zdravotnickými zařízeními.

      Hlavní část Pandemického plánu Ústeckého kraje bude zveřejněna na webových stránkách krajského úřadu v sekci Krizové situace.  Příloha, která obsahuje zejména kontaktní spojení na důležité subjekty a členy krizových štábů,  bude přístupná pouze určeným uživatelům zejména z řad složek IZS a obcí. 

 

 

Připravila:  Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 15.6.2007 / 26.6.2007 | Zveřejnit od-do: 15.6.2007-15.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém