Orientační nabídka


 

Budoucnost Armády České republiky v Ústeckém kraji představili ústeckému hejtmanovi Jiřímu Šulcovi pracovníci Ministerstva obrany České republiky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Budoucnost Armády České republiky v Ústeckém kraji představili ústeckému hejtmanovi Jiřímu Šulcovi pracovníci Ministerstva obrany České republiky.

Tisková zpráva ze dne 25.4.2003

Krajský úřad Ústeckého kraje hostil pracovní jednání zástupců kraje a Ministerstva obrany ke stavu reformy ozbrojených sil směřující k vytvoření profesionální armády. Jak na setkání  zdůraznila náměstkyně ministra obrany pro personalistiku ing.Jaroslava Přibylová, reforma do Ústeckého kraje zasahuje méně než do jiných oblastí, v podstatě přinese v rozmezí let 2003 – 2008 odchod vojáků z Hněvic, Chomutova, Vtelna u Mostu, Roudnice nad Labem a Lažan. „Obce a města, které České armáda opouští, dostávají jedinečnou šanci jak přijít k zajímavému majetku“ řekl po jednání hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc: „Samosprávám je majetek nabízen přednostně a není jim nic nařizováno. Mohou si vybrat, jestli o bývalý majetek armády stojí. Je to v podstatě první dobré reformní rozhodnutí vlády. Navíc je dost času k vyjednání podrobností, což je velmi pozitivní prvek, který do vztahu státu a samospráv jako nový vneslo ministerstvo obrany.“ 

Hejtman Jiří Šulc byl na jednání seznámen s tím, že do roku 2006 Armáda České republiky  na území kraje propustí 950 pracovníků, zejména občanských zaměstnanců, co se týče důstojníků z povolání odchod, bude nabídnut jen 180 z nich. „Je dobře, že ministerstvo obrany připravilo několik programů, které pomohou zmírnit negativní dopad ze ztráty zaměstnání, v našem kraji, kde nezaměstnanost dosahuje téměř 18%, se jedná o velmi citlivou věc. Byl jsem informován o široké spolupráci Armády s Úřady práce a o odstupném v minimální výši 3násobku hrubé mzdy, které bude Ministerstvo obrany propouštěným na dohodu vyplácet,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

            V průběhu reformy Armády České republiky bude v letošním roce stažena strážní jednotka z Hněvic na litoměřicku. Prvních větších změn se dočká také Chomutov, kde už město projevilo zájem o několik objektů, včetně kasáren. „Armádní reforma může do kraje přinést i nové příležitosti, jak obyvatelům, tak městům. Litoměřice dostanou téměř 900 bytů a na Podbořansku vzniká v rámci pilotního programu ministerstva moderní velká základna pozemních sil o síle 3 mechanizovaných praporů. Dokonce tu budeme mít sídlo letecké záchranné služby. Určitě to bude znamenat i nové pracovní možnosti,“ uzavřel setkání se zástupci samospráv a ministerstva obrany k reformě Armády České republiky hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

 

Připravil: František Janačík, odd. informací a styku s veřejnosti

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.4.2003 / 21.5.2003 | Zveřejnit od-do: 25.4.2003-25.5.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém