Orientační nabídka


 

Cenu hejtmana obdržela o víkendu Iva Miličková s koněm Lexem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Cenu hejtmana obdržela o víkendu  Iva Miličková s koněm Lexem
Sobota 12. 5. byla na mosteckém hipodromu veskrze slavnostní. Celé odpoledne zde totiž strávila první dáma České republiky, manželka prezidenta, paní Livie Klausová a po roce se tak vrátila na dostihové závodiště v Mostě. Nádhernou kyticí orchidejí ji přivítal také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.
 

 
 

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14. 5. 2007

 

Cenu hejtmana obdržela o víkendu  Iva Miličková s koněm Lexem

 

Uplynulá sobota byla na mosteckém hipodromu veskrze slavnostní. Celé odpoledne zde totiž strávila první dáma České republiky, manželka prezidenta, paní Livie Klausová. Zatímco její choť tentýž den  přijal pozvání na tenisovou Štvanici, manželka prezidenta se po roce vrátila na dostihové závodiště v Mostě, aby tentokrát převzala záštitu nad nově rodící se tradicí –  hlavním květnovým dostihem,  - který nese název Cena první dámy České republiky – Jarní cena města Mostu. Livie Klausová byla, jako správná dáma, dochvilná, dokonce přijela na hipodrom deset minut před avízovanou 14. hodinou. Nádhernou kyticí spanilých orchidejí ji přivítal také hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

   Po neformálním přijetí se příroda proti hostitelům spikla, neboť na areál se snesly černé těžké  mraky a silný vítr. „Zaklínám počasí,“ nechal se hlasitě slyšet hejtman a spolu s ostatními organizátory sobotního dostihového dne doprovázel manželku prezidenta do Jezdeckého klubu. Cestou je skrápěl drobný přeháňkový déšť a foukal silný chladný vítr. Ostatně takové počasí bylo pro první dostihový den v Mostě příznačné, chvílemi aprílové, později slunečné. Když se jel  čtvrtý rovinový dostih III. kategorie na 2018 metrů o Cenu společnosti O2 - Cenu hejtmana Ústeckého kraje, bylo, naštěstí, pěkně. Na start se postavilo devět koní a závod to byl skutečně jaksepatří. A také se vším všudy! Dávno po závodě stáli všichni v paddocku, včetně hejtmana, který byl přichystán předat cenu vítězi, jenže komise rozhodčích musela řešit ten jeden jediný protest. A to žokeje Jana Ráji, který poukazoval na křížení dráhy před cílem koně číslo 5 Lexe, vedeného žokejkou Ivou Miličkovou. Byla to nakonec tato drobná dívka, jež zaslouženě z rukou představitele kraje převzala vítěznou cenu za dostih, který byl snad „pohledově“ nejnapínavější.

   Livie Klausová sklízela na závodišti v Mostě sympatie a přízeň přítomných i pořadatelů. Byla milá, příjemně bezprostřední a organizátory i Mostečany chválila: „Vloni jsem tady byla s prezidentem, mým chotěm, moc se mi tu líbilo a také mne okouzlilo, jak se tady starají o děti. I proto jsem ráda převzala záštitu nad květnovým dostihem a přijala nabídku na vytvoření nové tradice – nového hlavního květnového dostihu, který nese název Cena první dámy České republiky.“ Na naši otázku zda nebude  toto její etablování pan prezident cítit jako konkurenci (prezident má tradiční záštitu nad cenou v Chuchli) paní Livie bez zaváhání řekla:“ Určitě ne, myslím, že bude rád.“ Poté se novinářům svěřila, že podlehla přání jejího doprovodu vsadit si v  5. dostihu a s překvapením zjistila, že vyhrála. „Bylo to spíš intuitivní, protože jsem to nikdy nezkoušela. Nakonec jsem nedala ani na rady odborníků a vsadila na koně Savignona, vedeného žokejem Martinem Srncem,“ přiznala se. Pochválila posléze  také vítěze hlavního dostihu sobotního odpoledne, Radka Koplíka, který suverénně přivedl do cíle závodu Ceny první dámy ČR a Jarní ceny města Mostu koně jménem Normen.

   V průběhu dostihového odpoledne ve Velebudicích si Livie Klausová prohlédla závodiště zblízka, když ji pořadatelé svezli krásným kočárem. Ve druhém ji doprovázel hejtman Jiří Šulc. Při jedné ze zastávek na trati ji ukázal působivě a s citem rekultivované závodiště a společně poté sledovali jeden z dostihů přímo z místa. Když se manželka prezidenta loučila, nešetřila chválou. „Máte tady v Mostě samé galantní muže. Bylo to moc pěkné a ráda se sem vrátím,“ slíbila. Z její tváře bylo vidět, že se jí den na závodišti líbil a užila si ho. “Já si s lidmi vždycky užívám,“ odvětila a na rozloučenou všem přítomným dlouze mávala.

 

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 603 192 615

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

Radek Koplík obdržel z rukou Livie Klausové cenu za první místo v novém dostihu.
Radek Koplík obdržel z rukou Livie Klausové cenu za první místo v novém dostihu.

O první dostihový den na závodišti v Mostě byl mezi diváky velký zájem.
O první dostihový den na závodišti v Mostě byl mezi diváky velký zájem.

Cenu hejtmana obdržela o víkendu  Iva Miličková s koněm Lexem

Iva Miličková zvítězila ve 4. dostihu v Ceně společnosti O2- ceně hejtmana.
Iva Miličková zvítězila ve 4. dostihu v Ceně společnosti O2- ceně hejtmana.

Choť prezidenta Livii Klausovou přivítal  také hejtman Jiří Šulc.
Choť prezidenta Livii Klausovou přivítal také hejtman Jiří Šulc.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.5.2007 / 14.5.2007 | Zveřejnit od-do: 14.5.2007-14.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém