Orientační nabídka


 

Červnové Hry III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji: 4 129 přihlášek

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Červnové Hry III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji: 4 129 přihlášek
Dalšími přípravami Her III. Olympiády dětí a mládeže České republiky, které bude ve dnech 19. - 23. června 2007 hostit Ústecký kraj, se na svém pravidelném zasedání (20. 3.) zabýval Organizační výbor Her za řízení svého předsedy Radka Vonky, náměstka a zástupce krajského hejtmana.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA  ze dne 20. března 2007

Červnové Hry III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji: 4 129 přihlášek

Dalšími přípravami Her III. Olympiády dětí a mládeže České republiky,  které bude ve dnech 19. – 23. června 2007 hostit Ústecký kraj, se na svém pravidelném zasedání  (20. 3.) zabýval Organizační výbor Her za řízení svého předsedy Radka Vonky, náměstka a zástupce krajského hejtmana (na snímku).

            Nejdůležitější informace zazněla hned v úvodu jednání: Do Ústeckého kraje, většinou do jeho sídelního města, přijede podle akreditačních přihlášek všech čtrnácti krajů celkem 4 129 mladých sportovců a jejich trenérů, dalšími stovkami účastníků červnové olympiády budou vedoucí delegací, rozhodčí a d. „Nejvíce účastníků se přihlásilo do atletiky, celkem 632 dětí a mládeže; chlapců a dívek,“ řekl nám Radek Vonka. „Vysoký počet soutěžících bude i v basketbalu, házené, plavání, fotbalu či volejbalu, ale i menší sporty budou mít velkou konkurenci, třeba aerobic, jezdectví  nebo zápas a šachy. Poněkud nás zklamal zájem o fotografickou a výtvarnou soutěž, kde jsme počítali s více účastníky.“

            Členové organizačního výboru vyslechli rovněž informaci o systému zveřejňování výsledků Her (zabezpečí fa Sportis, s.r.o.) i fakt, jak řekl Zdeněk Kubec, předseda výkonného výboru, že letní olympiáda z ústeckého kraje se objeví i v pravidelných spotech ve veřejnoprávní televizi, a to nejen na ČT 4 –Sport, ale také na prvním programu. Jednání pokračují. Ke shodě s ostatními kraji došlo i v otázce ubytování sportovců na jednotlivých školách krajského města, s ubytováním po 14 – 19 mladých souhlasí i zástupci Moravskoslezského kraje, kteří byli původně proti.  Ředitel Městské policie v Ústí nad Labem Pavel Bakule nastínil zajištění bezpečnosti účastníků her i jejich návštěvníků; městští strážníci budou zapojeni do Her také spolu se členy ústeckého Dobrovolnického centra. Neustále se upřesňují detaily v ubytování,  jednání probíhají i se zástupci zapojených škol, a ty,  které nemají dostatečné počty sprch budou v době Her vybaveny sprchami mobilními. Prvořadým úkolem je samozřejmě hygiena, stravování a konkrétně pitný režim. Organizační výbor rozhodl, že každý sportovec obdrží denně dvě balené vody po 1,5 litru a kromě toho další nápoje k jídlům (kakao, čaj, džusy, mléko). Radek Vonka upozornil, že se „musíme chovat ekologicky, proto budeme v maximální možné míře až 8 tisíc prázdných lahví denně vhodně separovat.“

            Letní olympiáda, zatím tedy jen česká pro děti a mládež, bude u nás za tři měsíce. Organizační výbor jedná s dalšími potenciálními sponzory a partnerskými organizaci. „Rád bych na tomto místě poděkoval generálním partnerům Her III. Olympiády, kterými jsou ČEZ, a.s. a  ČEZ Distribuce, a.s., jež nám již daly příslib, že Hry podpoří částkou 1,5 milionu korun,“ říká předseda organizačního výboru Radek Vonka. Ten také na následné tiskové konferenci představil novinářům spací pytel firmy Husky s logem Her III. Olympiády dětí a mládeže ČR 2007 v Ústeckém kraji.                

            Další podrobnosti si můžete přečíst na internetových stránkách Her, např. www.odm2007.cz či na www.sportagency.cz, jež si teď denně prohlédnou téměř dvě stovky zájemců.               

 

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

Červnové Hry III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji: 4 129 přihlášek

Červnové Hry III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji: 4 129 přihlášek

Červnové Hry III. Olympiády dětí a mládeže ČR v Ústeckém kraji: 4 129 přihlášek

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 20.3.2007 / 20.3.2007 | Zveřejnit od-do: 20.3.2007-20.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém