Orientační nabídka


 

Čtyři opárenské dny sportu a zábavy pro klienty sociálních služeb

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
a
Stolní tenis, atletika, noční stezka odvahy, tancování a zpívání a další aktivity si vyzkoušejí uživatelé sociálních služeb z více než dvaceti ústavů a domovů z našeho kraje na 7. Sportovních hrách. Tradičně jsou v kempu Jordán u Opárna, a to až do zítřka.
 

 
 

Tisková zpráva ze 13. května 2009

V opárenském údolí pod Lovošem na Litoměřicku se od pondělí až do čtvrtka 14. května koná již sedmý ročník Sportovních her uživatelů služeb domovů pro osoby se zdravotním postižením. Pod záštitou hejtmanky Ústeckého kraje Jany Vaňhové bylo organizací opět pověřeno Centrum sociální pomoci Litoměřice, příspěvková organizace kraje. Oficiálního zahájení se dočkaly hry v úterý před polednem, kdy byla v kempu Jordán vztyčena vlajka her, zazněla jejich hymna a před hosty i diváky nastoupilo téměř 120 závodníků z dlouhé řady ústavů sociální péče a domovů pro osoby se zdravotním postižením z Ústeckého kraje i s hosty z Libereckého kraje a Prahy.

            Hry otevřela krátkým slovem členka rady kraje Jana Ryšánková zodpovědná právě za oblast sociálních věcí, přítomni byli například litoměřický biskup Jan Baxant, zástupci obcí, sociálních organizací, sponzorů nebo krajského úřadu. V průběhu čtyř dní budou soutěžit sportovci ve stolním tenisu nebo v řadě atletických disciplín. „Je dobře, že uživatelé sociálních služeb mají tuto mimořádnou příležitost setkávat se na  vícedenních soutěžích,“ řekla mi Jana Ryšánková. „Mají nejrůznější zdravotní postižení, ale tak jako ve svých domovech a ústavech věnují spousty času práci a nejrůznějším koníčkům vyžadujícím zručnost a trpělivost, tak se na těchto tradičních hrách sportovně vyžijí a navážou nová přátelství. Je to nádherná akce se spoustou agilních pořadatelů a navíc přeje počasí. V opárenském údolí je prostě mile a krásně…“ 

            Poněvadž ani sportem nelze člověk žít po celé čtyři dny (snad kromě sportovců vrcholových), měli  uživatelé sociálních služeb a účastníci 7. ročníku Sportovních her další příležitosti navzájem se poznat a skamarádit. Přijel mezi ně klaun, mažoretky, pobavili se u hudební komedie Tři mušketýři v režii Jurije Galina, zatančili si s litoměřickou Funky Dangers, budou se bát na noční stezce odvahy i  obdivovat policejní výcvik psů. A třeba dnes večer v sedm budou držet palce parašutistům, aby se trefili doprostřed kempu, mezi chatky a k vlajce letošních sportovních her. Ty zítra skončí a sportovci se rozjedou zpět do České Kamenice, Ústí n.L., Brtníků, Lovosic, Jiříkova, Janova, Krásné Lípy, Čížkovic, Staré Olešky, Litoměřic, Háje u Duchcova, Horní Poustevny,… Prostě  d o m ů .

Připravil Zbyněk Šebesta,

oddělení tiskových informací,

kancelář hejtmana Ústeckého kraje,

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

Tel.: 475 657 742, sebesta.z@kr-ustecky.cz,

www.kr-ustecky.cz

 

1
Nástup k slavnostnímu zahájení sedmých sportovních her

2
Hry oficiálně zahájila členka Rady Ústeckého kraje Jana Ryšánková

3

 

4
Nádherný areál kempu Jordán v opárenském údolí

5

6
Tradičně přijeli do Opárna i "blesci" z Liběšic na Litoměřicku...

7
...nebo "medvědi" (jak jinak) z Brtníků na Děčínsku

 

8
Stolní tenis se hraje v Opárně ještě ve středu...

 

 

 

 


 

 

 
Zodpovídá: Mgr. Zbyněk Šebesta
Vytvořeno / změněno: 13.5.2009 / 13.5.2009 | Zveřejnit od-do: 13.5.2009-12.6.2009 | Schváleno / Zrušeno: 13.5.2009 / 12.6.2009
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém