Orientační nabídka


 

Čuvašská republika chválí české pivo

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Čuvašská republika chválí české pivo
Čuvašská republika, jedna z nejstabilnějších a dynamicky se rozvíjejících oblastí Ruské federace, leží v evropské části Ruska, ve středním Povolží. Její představitelé projevili zájem o spolupráci s Ústeckým krajem.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 17.5. 2005

 

Čuvašská republika chválí české pivo 

Oficiální delegaci Čuvašské republiky dnes přijal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. „Čuvaši projevili zájem o spolupráci, ukázali jsme jim kousek Ústeckého kraje a nabídli možnosti konkrétní spolupráce,“ řekl.

            „Zajímají nás finanční a obchodní kontakty, především ale chmelařství a pivovarnictví. I u nás chceme vařit dobré pivo, jaké umějí vařit jenom Češi. Nechceme totiž pivo pouze dovážet, chceme ho i vyrábět – ostatně už dnes se čuvašské pivo vaří téměř v každém domě, máme ho sto druhů, ale stále nemá tu správnou chuť, chuť piva českého,“ řekl Sergej Gaplikov. Hejtmana Jiřího šulce tato snaha potěšila: „Snad jen kdyby se české pivo pověstné svým řízem neorientovalo na evropské chutě, které jsou poněkud méně výrazné a tolik mi nechutnají,“ dodal.

            Delegaci vedl Sergej Gaplikov, předseda kabinetu ministrů čuvašské republiky, dále přijeli Igor Voropajev (vedoucí sekretariátu předseda Kabinetu ministrů Čuvašské republiky), Vitalij Alexandrov (první náměstek ministra zemědělství), Alexej Jakovlev (náměstek ministra tělovýchovy a sportu), Alexander Domanin (prezident Komerční banky a Chuvashcreditprombank JSC), Zinaida Vorobjeva (generální ředitelka pojišťovny Chuvashia support JSC), Valerij Andrejev (přednosta úřadu města Novočeboksarsk) a Sergej Shalunov (prezident společnosti Sovln Technika). Ústecký kraj pro ně připravil program v podobě návštěv významných podniků regionu (Drinks Union, Spolchemie, Lafarge Cement a lázeňského domu Císařské lázně), dnes odpoledne ještě navštívili  žateckou chmelařskou oblast.

            Čuvašská republika, jedna z nejstabilnějších a dynamicky se rozvíjejících oblastí Ruské federace, leží v evropské části Ruska, ve středním Povolží a jejím hlavním městem je Čeboksary. Má 1 362 000 obyvatel a rozlohu 18 300 km2. Průmyslově je zaměřena na strojírenství, chemický a potravinářský průmysl, v zemědělství se specializuje na pěstování chmele.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Jiří Šulc a Sergej Gaplikov
Jiří Šulc a Sergej Gaplikov

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 17.5.2005 / 19.5.2005 | Zveřejnit od-do: 17.5.2005-17.8.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém