Orientační nabídka


 

Cykloportál Ústeckého kraje se představil

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Cykloportál Ústeckého kraje se představil
Nový Cykloportál Ústeckého kraje představili 5.března pracovníci Odboru evropských projektů krajského úřadu zástupcům obecních a městských úřadů i dalších subjektů, které působí v oblasti cestovního ruchu. Prezentace se zúčastnil také náměstek hejtmana Petr Fiala.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze 6. března 2007

Cykloportál Ústeckého kraje se představil

 

Nový Cykloportál Ústeckého kraje představili 5.března  pracovníci Odboru evropských projektů krajského úřadu zástupcům obecních a městských úřadů i dalších subjektů, které působí v oblasti cestovního ruchu. Prezentace se zúčastnili také náměstek hejtmana Petr Fiala a zástupce saského partnera projektu Tourismusverband Sächsische Schweiz e. V. Pirna.

Cykloportál Ústeckého kraje jsou v podstatě internetové stránky, které nabízejí informace o cyklotrasách v Ústeckém kraji s návazností na Sasko v českém a německém jazyce. Základem cykloportálu je rastrová mapa 1:50 000 od kartografického vydavatelství SHOCart. V ní jsou zaneseny nejen cyklotrasy, ale také pěší turistické trasy a další turistické informace, se kterými je možné pracovat.

Uživatel cykloportálu si může na internetové adrese http://cykloportal.kr-ustecky.cz/ přímo v mapě vybrat body, kterými by měla trasa jeho výletu či vyjížďky procházet. Program pak navrhne vhodnou trasu, spočítá její délku, zobrazí výškový profil a celkové převýšení a vypíše podrobný itinerář. Umožňuje také vyhledávat ubytovací zařízení, pamětihodnosti a turistická informační centra, která se nacházejí poblíž vytvořené trasy. Návrh trasy si pak může uživatel pochopitelně také vytisknout.

            „Zájem o cykloturistiku v posledních letech všeobecně roste a ani náš kraj není v tomto směru výjimkou. Vznikají nové cyklotrasy a cyklistické stezky, obce, města i kraj mají snahu vytvářet pro domácí i zahraniční vyznavače cyklistiky co nejlepší podmínky. Pro Ústecký kraj v oblasti cykloturistiky dosud na internetu chyběl informační zdroj, který by zájemcům nabízel souhrn potřebných informací. Cykloportál by měl jako takový informační zdroj sloužit, obsahuje potřebné mapy a myslím, že při plánování výletů po našem regionu bude velmi užitečný,“ řekl náměstek hejtmana Petr Fiala.   

Internetový cykloportál vznikl v rámci projektu „Cykloportál Ústeckého kraje v návaznosti na Svobodný stát Sasko,kterýpřipravilÚstecký krajve spolupráci s Tourismusverband Sächsische Schweiz e. V. Pirna. Finanční prostředky na realizaci projektu cykloportálu Ústecký kraj získal ze strukturálních fondů Evropské unie. Úspěšně předložil žádost o dotaci z Programu Iniciativy Společenství Interreg III A ČR – Sasko a získal příspěvek ve výši 1,95 milionu korun. Sám pak ze svého rozpočtu na vznik portálu přispěl částkou 520 tisíc korun, 130 tisíc korun bylo uhrazeno ze státního rozpočtu. Celkové náklady tedy činí  2,6 milionu korun. V rámci výběrového řízení byla pro realizaci projektu vybrána firma T-MAPY spol. s r.o.. „Doufám, že milovníci cykloturistiky z našeho kraji i zahraniční návštěvníci budou nový cykloportál hojně využívat. Přeji všem cyklistům, aby jim na výletech, naplánovaných s pomocí nové internetové služby, kterou pro ně kraj připravil, vždy přálo počasí,“ řekl v závěru prezentace Petr Fiala.

Cykloportál Ústeckého kraje se představil

Cykloportál Ústeckého kraje se představil

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.3.2007 / 6.3.2007 | Zveřejnit od-do: 6.3.2007-6.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém