Orientační nabídka


 

Další povodňová pomoc malým obcím v Ústeckém kraji

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ústecký kraj našel další formu pomoci zejména pro malé obce. Zastupitelé v září projednají přidělení finančních prostředků na reprodukci majetku obcí, konkrétně na pokrytí nákladů, které malým obcím vznikají v souvislosti s čerpáním prostředků z povodňového Fondu solidarity Evropské unie.
 

 
 

Další povodňová pomoc malým obcím v Ústeckém kraji

Tisková zpráva ze dne 12.8.2003

 

Ústecký kraj našel další formu pomoci zejména pro malé obce. Rada Ústeckého kraje na svém posledním jednání doporučila krajskému zastupitelstvu schválit přidělení finančních prostředků na reprodukci majetku obcí. Peníze budou podle hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce určeny zejména na pokrytí nákladů, které malým obcím vznikají v souvislosti s čerpáním prostředků z povodňového Fondu solidarity Evropské unie. „Příspěvek z Fondu

nezahrnuje 5% DPH, kterou ale obce zaplatily a také uplatnily ve fakturách. Pět procent z například dvou milionů korun, které obec s přibližně stejně vysokým rozpočtem utratila za likvidaci povodňových škod, je pro tamní hospodaření významná částka, zejména když chybí. Proto zastupitelům doporučujeme, aby tyto peníze pro obce schválili,“ vysvětluje hejtman Jiří Šulc. Pro obce Ústeckého kraje je v rozpočtu pro uvedené účely k dispozici 30,9 milionů korun.

            Při výběru žádostí byly preferovány požadavky na reprodukci majetku, který slouží dětem, jako například školy a školská zařízení a u DPH požadavky menších obcí. Zastupitelé se budou tímto problémem zabývat na své schůzi 3. září.

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

                                              

ANOTACE

Ústecký kraj chce malým obcím pomoci se zaplacením DPH, účtované za práce provedené při likvidaci následků srpnových povodní

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.8.2003 / 12.8.2003 | Zveřejnit od-do: 12.8.2003-12.9.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém