Orientační nabídka


 

Děčínská kotva 2007 už zná své vítěze

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Děčínská kotva 2007 už zná své vítěze
"Snoubení krásy a tradice", tak charakterizoval náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka mistrovství floristů Děčínská kotva, které se letos konalo už po třicáté šesté. Také letošní soutěž zaštítil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21. 05. 2007

 

Děčínská kotva 2007 už zná své vítěze

 

    „Snoubení krásy a tradice“, tak charakterizoval náměstek a zástupce  hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka mistrovství floristů Děčínská kotva, které se letos konalo už po třicáté šesté.

     Letošní mistrovství vyvrcholilo v pátek 18. května večer slavnostním předáváním cen v děčínském Společenském domě Střelnice. Soutěž, na kterou se pravidelně sjíždějí nejlepší aranžéři květin z celé republiky, zaštítil hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

     Už tradičně Děčínskou kotvu organizovala Střední škola zahradnická a zemědělská Adama Emanuela Kommerse v Děčíně – Libverdě, příspěvková organizace Ústeckého kraje. Letos se zúčastnilo 35 floristů – 28 juniorů, studentů zahradnických škol; a 7 seniorů, profesionálních aranžérů květin.  Mladší floristé soutěžili v kategoriích dekorace paravánu, vazba kytice a výzdoba interiéru.   Nejvíce bodů nasbírala studentka ze Střední zahradnické školy v Ostravě Kateřina Holíšová. Získala tak pohár Děčínské kotvy, který jí předal náměstek a zástupce hejtmana Ústeckého kraje Radek Vonka. 

      Seniorské disciplíny – vazba kytice, paraván, výzdoba interiéru a smuteční věnec, nejlépe zvládal Přemysl Hytych z Brna, který si kromě celkového prvního místa odvezl také nominaci na mezinárodní floristickou soutěž Europa Cup 2007 ve Slovinsku.

       Jedním z vrcholů slavnostního večera v děčínské Střelnici byl křest multimediální učebnice floristiky, jejíž vznik také zaštiťovala Střední škola zahradnická a zemědělská Adama Emanuela Kommerse. Jde o první učebnici pro aranžéry květin po třiceti letech a její vydání umožnila dotace z Evropského sociálního fondu.

 

 

Připravila:  Mgr. Veronika Kindlová, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 726

kindlova.veronika@kr-ustecky.cz

 

Radek Vonka předává ceny mladým floristům
Radek Vonka předává ceny mladým floristům

Radek Vonka s prací vítězného Přemysla Hytycha
Radek Vonka s prací vítězného Přemysla Hytycha

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.5.2007 / 21.5.2007 | Zveřejnit od-do: 21.5.2007-21.6.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém