V prostorách děčínského obchodního centra Pivovar soutěžily školy ze tří regionů republiky z kraje Ústeckého, Libereckého a Prahy. Všechny odborné soutěže byly určeny pro družstva z daných odborných škol. Dvoudenní soutěž přinesla řadu pozoruhodných výkonů, které potěšily nejen oko, ale samozřejmě i chuťové pohárky. První den byl spíše v duchu odlehčeném, kdy se soutěžilo v pojídání bramborových šišek na čas, a druhý den se soutěžící utkali v rámci svých oborů a museli plnit na čas zadané úkoly, které hodnotila odborná porota.
V rámci disciplíny oboru kuchař měli soutěžící za úkol vytvořit poctivý hamburger, skládali odborný test a smyslově hodnotili suroviny a potraviny se zavřenýma očima. Družstvo (dvojice) muselo připravit čtyři porce poctivého hamburgeru v časovém limitu 30 minut. Mezi zúčastněnými kuchaři obsadili první příčku Jiří Eichler a Jakub Jansa z děčínské Střední školy řemesel a služeb.
Družstvo cukrářů muselo připravit tabuli na téma: „Svatební tabule“. Svatební stůl musel obsahovat – dort, mísu svatebních koláčků a cupcakes na dané téma. Zvítězily Barbora Dupačová a Barbora Kaděrová.
Soutěžní družstvo číšníků muselo připravit a naservírovat hostům dvě porce studeného předkrmu dle trendů současné gastronomie a dále načepovat hostům dvě piva o obsahu 0,3 l. Časový limit na provedení obou soutěžních úkolů byl 20 minut. První příčku obsadily žákyně z liberecké střední školy Barbora Danitová a Lucie Adamová.
Zdroj: Mgr. Miloš Dočekal, Střední škola řemesel a služeb Děčín
V soutěži Gastro Labe 2016 změřili své síly soutěžící ze třech krajů republiky.
Kuchaři měli za úkol připravit poctivý hamburger v časovém limitu 30 minut.
No neochutnali byste?
Odborná porota byla v dobré náladě. Soutěžícím se podařilo potěšit nejen oko, ale i jejich chutě.
Ve své kategorii soutěžili také číšníci.
Jedním ze soutěžních úkolů bylo načepovat hostům dvě piva o obsahu 0,3 l.
Milovníci sladkého by si přišli na své. Cukrářky měly za úkol připravit svatební tabuli.