Orientační nabídka


 

Děti z Dětského domova v Tisé sbírají úspěchy

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Děti z Dětského domova v Tisé sbírají úspěchy
Nedávné mostecké soutěže dětských zařízení, která zajišťují ústavní výchovu v našem kraji, se zúčastnili také mladí amatérští umělci z Dětského domova v Tisé, jehož zřizovatelem je Ústecký kraj.
 

 
 

 

Tisková zpráva ze dne 3. dubna 2007

Děti z Dětského domova v Tisé sbírají úspěchy

 

Předposlední březnový víkend se v mosteckém divadle uskutečnil čtrnáctý ročník krajské přehlídky zájmové umělecké činnosti dětí s nařízenou ústavní výchovou. Mezi účastníky z osmnácti dětských zařízení, která zajišťují ústavní výchovu v našem kraji, byli také mladí amatérští umělci z Dětského domova v Tisé, jehož zřizovatelem je Ústecký kraj. Děti soutěžily v šesti základních kategoriích uměleckých dovedností- ve hře na hudební nástroj, sólovém zpěvu, recitaci, tanci, dramatické tvorbě a samostatnou soutěž měly i hudební soubory. I letošní krajská přehlídka měla vynikající úroveň a mile překvapila téměř zaplněné mostecké divadlo. Děti z Dětského domova v Tisé dosáhly vítězství ve třech hlavních kategoriích. Zpěvačka Kristína Horváthová ohromila čistotou intonace a suverenitou projevu písně „Strach“ z repertoáru Lucie Vondráčkové. Ve hře na hudební nástroj zvítězil Jan Kotlár ve hře na africká conga s úžasným smyslem pro rytmus a přesností provedení skladby. Vrcholem koncertu byla rytmická kompozice „Vyvolávač deště“, jejímž motivem byly tradiční tance afrických a australských domorodců. Vyvážený rytmický doprovod s dlouhými tóny australského domorodého didgeridoo vyvolaly v hledišti nadšení diváků, dětí i pedagogů. Roky usilovné práce tak přinesly své ovoce.

 Náměstek a zástupce hejtmana Radek Vonka (na snímku nahoře), který zodpovídá v Ústeckém kraji mj. za oblast školství či kultury, byl úspěchem tisských dětí potěšen. „V Dětském domově a Školní jídelně v Tisé, příspěvkové organizaci Ústeckého kraje,  jsme letos v únoru dokončili náročnou rekonstrukci za 43 milionů korun a přes tři desítky místních dětí a mládeže se tu kromě zcela nového a moderního ubytování dočkaly například keramické dílny s elektrickou pecí za sto tisíc korun a mají tu i vlastní galerii. Je vidět, že mladí v Tisé budou žít nejen učením či zpěvem a hudbou, ale také využijí svůj volný čas i při dalších uměleckých aktivitách,“ říká Radek Vonka.

Letos v květnu budou děti z Tisé reprezentovat náš kraj na celostátních přehlídkách v Praze a středočeském Kolíně a snad ani tam nezůstanou bez ocenění. V neděli 22. dubna navíc vystoupí s „Vyvolávačem deště“ v T-Mobile aréně v Praze na dnech společnosti Dell Computer, sponzora tohoto dětského domova. Ve společnosti zpěvačky Lucie Bílé, houslisty Pavla Šporcla či hokejistů Sparty Praha zažijí určitě krásný den. Úspěch v Mostě je zavazuje k ještě usilovnější práci a k boření mýtů o

“nepotřebnosti či neschopnosti“ dětí umístěných v našich dětských domovech.

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 

 

Alespoň část nových objektů, které v Tisé prošly náročnou rekonstrukcí za 43 milionů korun.
Alespoň část nových objektů, které v Tisé prošly náročnou rekonstrukcí za 43 milionů korun.

Zkouší se
Zkouší se "Vyvolávač deště". (Oba snímky z archivu DD Tisá).

Honzík Kotlár při zkoušce v tisském domově.
Honzík Kotlár při zkoušce v tisském domově.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 3.4.2007 / 3.4.2007 | Zveřejnit od-do: 3.4.2007-3.5.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém