Orientační nabídka


 

Do 15. 10. 2006 mohou obce požádat o dotaci na náhradní autobusové spoje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Do 15. 10. 2006 mohou obce požádat o dotaci na náhradní autobusové spoje
Krajský úřad Ústeckého kraje zahájil příjem žádostí obcí Ústeckého kraje pro poskytování účelových neinvestičních finančních prostředků obcím z krajského rozpočtu na pokrytí nezbytně nutných nákladů k zajištění náhradní dopravní obslužnosti. Pro příjem těchto žádostí je stanoven konečný termín
15. října 2006.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 6. 10. 2006

 

Do 15. 10. 2006 mohou obce požádat o dotaci na náhradní autobusové spoje

 

Krajský úřad Ústeckého kraje zahájil příjem žádostí obcí Ústeckého kraje pro poskytování účelových neinvestičních finančních prostředků obcím z krajského rozpočtu na pokrytí nezbytně nutných nákladů k zajištění náhradní dopravní obslužnosti. Pro příjem těchto žádostí je stanoven konečný termín

15. října 2006.

            Zástupci obcí musí předložit žádost o dotaci písemně na předepsaných formulářích, uveřejněných na webových stránkách Ústeckého kraje, (www.kr-ustecky.cz), včetně vyjmenovaných povinných příloh. Poskytování těchto dotací obcím z krajského rozpočtu je vedeno snahou pokrýt nezbytně nutné náklady, které jim vznikly při zajištění základní dopravní obslužnosti v souvislosti s prázdninovým a dále zářijovým přerušením dopravy na pravidelných autobusových linkách zajišťovaných Dopravním podnikem Ústeckého kraje, a.s. Žádosti mohou být podávány pro náhradu za spoje, které byly v jízdním řádu dopravce k 31.7.2006, byly zařazeny do základní dopravní obslužnosti Ústeckého kraje, a které dopravce neprovozoval v tomto roce v rozporu s platnými licencemi a jízdními řády. Vyplněné formuláře v jednom podepsaném originále spolu s předepsanými přílohami je možné podat poštou nebo předat osobně na podatelně Krajského úřadu Ústeckého kraje v řádně zalepené a označené obálce. Adresou doručení je Krajský úřad Ústeckého kraje, Velká Hradební 3118/48, 400 02 Ústí nad Labem. Na přiznání dotace není právní nárok. O poskytnutí dotace a o uzavření příslušné smlouvy rozhoduje krajské zastupitelstvo.

            V souvislosti s nahrazováním bezplatné příležitostné dopravy linkovými spoji na území Ústeckého kraje, v nichž dopravci vybírají jízdné je třeba upozornit, že noví smluvní dopravci nemohou umožnit nákup jízdenky pomocí elektronické karty vydávané Dopravním podnikem Ústeckého kraje a.s. (DPÚK). Případný nárok může, jak vyplývá z veřejně dostupných informací dopravce, cestují vůči DPÚK uplatnit tehdy, když dopravce nesplní své povinnosti vyplývající ze smlouvy o přepravě, respektive z přepravních řádů. Použití čipových karet DPÚK je uplatňováno na základě vztahu tohoto dopravce a občana, který si kartu zakoupil. DPÚK má stále platné licence a platné jízdní řády, měl by tedy stále provozovat všechny autobusové linky a spoje. Odpovědnost za ztížené používání čipových karet má tedy jednoznačně DPÚK, jak to vyplývá z přepravních řádů a občanského zákoníku z důvodu neuskutečněného spoje. DPÚK však nezveřejňuje seznam dopravců, kteří jsou do tohoto systému zapojení. Z informací uvedených na internetových stránkách DPÚK je zřejmé, že do integrovaného systému je zapojen kromě DPÚK také Dopravní podnik Teplice a.s.

            Noví dopravci zajišťující po DPÚK v Ústeckém kraji autobusové spoje naopak uznávají potvrzení vydávaná DPÚK, v němž je cestujícím přiznáván nárok na uplatnění tzv. žákovské slevy.

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 6.10.2006 / 6.10.2006 | Zveřejnit od-do: 6.10.2006-6.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém