Orientační nabídka


 

Do projektu Vzdělávacího a výcvikového centra Ústeckého kraje se chce zapojit deset velkých firem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Do projektu Vzdělávacího a výcvikového centra Ústeckého kraje se chce zapojit deset velkých firem
Přípravy výukového a tréninkového centra pracovních dovedností (Polygonu), jenž vyžadují investoři přicházející do Ústeckého kraje, pokračují velmi rychle kupředu, i když se ukazuje, že původní představy o termínu zahájení prvních výukových a tréninkových kursů v květnu tohoto roku byly příliš optimistické.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 12. 6. 2007

 

Do projektu Vzdělávacího a výcvikového centra Ústeckého kraje se chce zapojit deset velkých firem

 

Přípravy výukového a tréninkového centra pracovních dovedností (Polygonu), jenž vyžadují investoři přicházející do Ústeckého kraje, pokračují velmi rychle kupředu, i když se ukazuje, že původní představy o termínu zahájení prvních výukových a tréninkových kursů v květnu tohoto roku byly příliš optimistické. Výukové středisko je umístěno v areálu Střední školy technické v Mostě – Velebudicích, náklady na jeho vybudování byly odhadovány na 22 mil. Kč, přičemž 10 mil. Kč na realizaci projektu uvolnil na jaře tohoto roku Ústecký kraj.

 

V první řadě je tempo přípravy centra určováno postupem stavební připravenosti úprav prostor pro praktický trénink. Rychlost tohoto postupu neurčuje škola, ale zákonem stanovené správní termíny. Žádost o stavební povolení již byla podána a stavební úřad zahájil stavební řízení. Pokud bude stavební povolení uděleno v průběhu června, prostory výukového centra mohou být vybaveny technikou pro výcvik a výuku do konce srpna tohoto roku.

 

„ Jsem přesvědčen, že se v krátké době podaří dokončit stavební úpravy prostor výukového centra, vypracovat nové výukové a tréninkové moduly přípravy zaměstnanců a získat potřebný počet partnerů projektu z řad zaměstnavatelů. Jsem si jist, že mostecká SŠT dokáže ve spolupráci s jejími partnery zajisti kvalitní přípravu uchazečů o zaměstnání. Je neoddiskutovatelným faktem, že nabídka pracovních míst v průmyslových podnicích kraje je velmi dobrá a kdo chce pracovat, má možnost si práci najít. Díky tomuto středisku se tato možnost ještě zvýší. Hlavním úkolem, na který dnes musíme soustředit pozornost, je zajistit aby se tato možnost promítla do reálného snížení nezaměstnanosti našem kraji. Nemůžeme připustit, abychom tisíce lidí formou podpor platili za to, že nepracují a přitom si zaměstnavatelé museli řešit nedostatek pracovníků jejich dovozem ze zahraničí!“

 

Původní představa, že rozběhnutí aktivit centra potáhne kupředu zájem japonských investorů v zóně Triangle se ukázala jako mylná. Zástupci firem IPS Alpha  a Hitachi sice nabídku centra výhradně neodmítli, ale ani nevyjádřili jednoznačný zájem. Proto SŠT, společně s firmou V.I.A. PRAHA, a.s., která stála u zrodu projektu a spolupodílí se na jeho realizaci, zahájila bez zbytečných odkladů jednání s ostatními investory v regionu. Jejich seznam dodal CzechInvest, který projekt od počátku podporuje.

 

V individuálních jednáních byly osloveným zaměstnavatelům podrobně objasněny všechny okolnosti a souvislosti projektu. Až dosud bylo osloveno devatenáct firem. Z nich deset vyslovilo silný zájem podílet se na projektu a pokračovat v dalších jednáních zaměřených na uzavření smluv o spolupráci s naší školou v rámci projektu vzdělávacího a výcvikového centra.

 

Jedná se o tyto firmy: Bos Automotive Products CZ, s.r.o., Donaldson Filtration Solution, Aisan Bitron Czech, s.r.o., Intier Automotiv Seating, Koito Czech, s.r.o., Fujikoki Czech, s.r.o., Parker Hannifin, ROS GmbH, Pierburg, TRCZ. V současné době zahajuje SŠT s těmito firmami jednání o uzavření Smlouvy o spolupráci v projektu Polygonu. Je dopracován vzor rámcové smlouvy o spolupráci mezi partnery Projektu z řad zaměstnavatelů a školou v rámci projektu. Každý partner školy v projektu bude mít uzavřenu se SŠT samostatnou rámcovou smlouvu a na ni navázané dílčí smlouvy, které budou upravovat podmínky spolupráce v návaznosti na konkrétní aktivity a na potřeby a možnosti smluvních stran.

 

S pěti firmami ještě jednání o možnosti uzavření smlouvy probíhá. Připraveno je jednání s dalšími pěti firmami. Škola je připravena jednat ještě s dalšími zájemci až do naplnění plánované kapacity centra.

 

Probíhající jednání s firmami má za cíl, kromě identifikace zájmu a dojednání podmínek spolupráce až po uzavření smlouvy o spolupráci, také získání co největšího množství informací o skutečných potřebách budoucích partnerů projektu v oblasti odborné a profesní přípravy jejich zaměstnanců a uchazečů o zaměstnání. Výsledek v tomto ohledu předčil původní představy a poskytl škole dostatek informací pro přípravu výukových a výcvikových modulů, které jsou „ušity“ potřebám zaměstnavatelů na míru.

 

V současné době je příprava těchto výukových a výcvikových modulů v plném proudu. Podílí se na ní řada předních učitelů školy a je v takové fázi, že umožní jejich praktickou realizaci pro konkrétní partnery v termínech stanovených dohodou s nimi a podle jejich potřeb. Nejde však jenom o přípravu výukových a výcvikových modulů pro krátkodobé a střednědobé kursy ale také o úpravy výuky některých tradičních oborů tak, aby více reflektovala skutečné potřeby firem.  

 

Dosavadní jednání identifikovala následující požadavky firem na odbornou přípravu jejich zaměstnanců:

 

o               šičky autosedaček,

o               obsluhy zařízení pro tváření plastů,

o               obsluhy CNC strojů,

o               operátoři montážních linek,

o               operátoři skladování a logistici,

o               svářeči,

o               metrologové.

 

Zástupci firem, se kterými bylo jednáno, jednoznačně vyzdvihovali jako prvořadý požadavek na odbornou přípravu budoucích zaměstnanců nikoli jejich odborné znalosti a dovednosti, ale jejich motivaci, schopnost a připravenost pracovat. To za prvé, a za druhé být připraven pracovat v podmínkách moderní organizace práce průmyslových podniků. Škola proto okamžitě, ve spolupráci s V.I.A. PRAHA, a.s. zahájila, v návaznosti na projekt Polygon práci na zdokonalování systému výchovného působení k přípravě na výkon povolání.   

 

První výcvikové a výukové kursy bude škola schopna zabezpečit od okamžiku dokončení stavebních úprav a vybavení tréninkových a výukových prostor.

 

Škola je schopna prakticky okamžitě zabezpečit výuky a trénink v oborech mechatronik a obsluha NC strojů, případně i v dalších oborech v rámci současného zaměření výuky a podle požadavků zaměstnavatelů.

 

Dosud bylo jednáno s těmito firmami:

 

  1. Bos Automotive Products CZ, s.r.o.*
  2. Toyoda Gosei Czech, s.r.o.
  3. Donaldson Filtration Solution*
  4. Aisan Bitron Czech, s.r.o.*
  5. IPS Apha
  6. Hitachi
  7. Kyocera Solar
  8. Intier Automotiv Seating*
  9. Koito Czech, s.r.o.*
  10. Fujikoki Czech, s.r.o.*
  11. HP Pelzer k.s.
  12. Parker Hannifin*
  13. Maurice Ward
  14. Nemak
  15. ROS GmbH*
  16. Pierburg Trmice*
  17. TRCZ Lovosice*
  18. Logit, s.r.o.
  19. Electric Powersteering, s.r.o.

 

 

S využitím tiskové zprávy společnosti V.I.A. Praha, a.s.

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 


 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.6.2007 / 12.6.2007 | Zveřejnit od-do: 12.6.2007-12.7.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém