Orientační nabídka


 

Dospívajícím z dětských domovů pomáhají patroni

Ústecký kraj i v tomto roce podpořil projekt Patron, který vede Liga otevřených mužů. Dobrovolníci, patroni a patronky, z programu Patron doprovází dospívající z dětských domovů do samostatného života a stávají se jim tak důležitou oporou v tomto, pro tyto dospívající, nesnadném období. Patroni a patronky si s nimi vybudují velmi důležitý vztah jeden na jednoho, stávají se jim oporou a také jim nabízí podporu při jednání s úřady či hledání práce nebo bydlení.
Tisková zpráva ze dne 25. července 2023
01
 

 
 
Ústecký kraj podepsal s programem Patron v roce 2020 Memorandum o spolupráci a podporuje jeho realizaci i finančně. Za tu dobu svého patrona získalo celkem 13 mladých lidí z dětských domovů v našem regionu a program navázal spolupráci s 6 dětskými domovy v kraji. I v dalších dětských domovech by rádi spolupráci navázali. To však závisí na tom, zda se najdou v jejich okolí dobrovolníci či dobrovolnice. 

„V tomto programu vidím velký potenciál. Mladí lidé odcházejí z dětského domova a najednou musí řešit „běžné záležitosti“, které ale do té doby za ně řešil někdo jiný. Mnohdy se tak stává, že neví, na koho se obrátit, a přitom stačí tak málo – najít spřízněnou duši, která jim pomůže. A právě toto má za cíl projekt Patron. Odezva je pozitivní a díky této spolupráci se daří snadnější vstup těchto mladých lidí do běžného života,“ říká radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková.

1
Zástupce Ligy otevřených mužů navštívili radní Jindru Zalabákovou na krajském úřadě

 


 
Zodpovídá: Mgr. Hana Šťástková
Vytvořeno / změněno: 25.7.2023 / 25.7.2023
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém