Orientační nabídka


 

DPÚK ve sporu s krajem docházejí věcné argumenty

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Dopravnímu podniku Ústeckého kraje, a.s. (DPÚK) docházejí ve sporu s krajskou samosprávou věcné argumenty a své nátlakové akce před veřejností neumí věrohodně obhájit. Po včerejším neurvalém demonstrativním průjezdu několika desítek autobusů společnosti v těsné blízkosti sídla Ústeckého kraje, kde právě zahajovalo svou 15. schůzi krajské zastupitelstvo, to konstatoval hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 21.9.2006

 

DPÚK docházejí ve sporu s krajem věcné argumenty

 

 

Dopravnímu podniku Ústeckého kraje, a.s. (DPÚK) docházejí ve sporu s krajskou samosprávou věcné argumenty a své nátlakové akce před veřejností neumí věrohodně obhájit. Po včerejším neurvalém demonstrativním průjezdu několika desítek autobusů společnosti v těsné blízkosti sídla Ústeckého kraje, kde právě zahajovalo svou 15. schůzi krajské zastupitelstvo, to konstatoval hejtman Jiří Šulc. „Jejich argumentace je již úsměvná. My jsme mezi devátou a desátou hodinou dopoledne viděli desítky autobusů DPÚK, kroužících v těsných uličkách kolem krajského úřadu, blokujících veškerou ostatní dopravu, autobusy, které dokonce zatroubily na povel v 10.00 hodin, kdy začínalo krajské zastupitelstvo. A odpoledne jsme se na stránkách dopravce nejprve dočetli, že nám flotilu autobusů ukazovali a dnes k této báchorce přidali ještě tvrzení, že včerejší bezpříkladné porušování silničních předpisů mělo být příspěvkem DPÚK k probíhajícímu Evropskému týdnu mobility. To už je hodně směšné a touto zprávou nás firma potěšila. Je z ní cítit, že věcné argumenty pro podporu svých nestydatých nároků již nemají,“ konstatoval hejtman.

            Řidiči autobusů DPÚK při svém „Připojení k Evropskému týdnu mobility“ (viz. Aktualitu společnosti z 20. září 2006) porušili několik silničních předpisů a Městská policie v Ústí nad Labem bude usilovat o získání SPZ autobusů a jmen řidičů, kteří přes zákaz, bez příslušného povolení magistrátem, vjely do městského centra. „Řidiči se neměli nechat společností, která je údajně nezaměstnává, do této situace zatáhnout. I přes drzé stanovisko mluvčího DPÚK pana Ženkla, že autobusy jezdí po svých trasách, každý obyvatel centra krajského města viděl, jak bloudí uličkami, kde nikdy autobusy nejezdí.  Nyní jim za účast v této pseudoprotestní akci hrozí pokuty a ztráta řidičských bodů za spáchané dopravní přestupky ve správních řízeních. Stále platí má nabídka na zprostředkování práce u jiných dopravních firem, každý si však musí tuto volbu rozhodnout sám,“ uzavřel hejtman Jiří Šulc. Městská policie v Ústí nad Labem nejméně jednoho řidiče postihla pětiset korunovou blokovou pokutou na místě, u ostatních shání podklady pro zahájení správního řízení pro několik dopravních přestupků, mezi jinými pro vjezd do zákazu vjezdu nebo pro couvání v křižovatce.

 

 

Připravil : František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 21.9.2006 / 21.9.2006 | Zveřejnit od-do: 21.9.2006-21.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém