Orientační nabídka


 

FUJIKOKI CZECH se stalo dalším partnerem Střední školy technické v Mostě - Velebudicích

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
FUJIKOKI CZECH se stalo dalším partnerem Střední školy technické v Mostě - Velebudicích
Vzdělávací a tréninkové centurm Ústeckého kraje ve Střední škole technické v Mostě - Velebudicích má od včerejška dalšího významného partnera.
 

 
 
Tisková zpráva z 31. října 2007
FUJIKOKI CZECH se stalo dalším partnerem Střední školy technické v Mostě - Velebudicích

V úterý 30. října podepsali prezident a jednatel společnosti FUJIKOKI Czech pan Shima Toshiaki s ředitelem Střední školy technické v Mostě - Velebudicích Jiřím Škrábalem smlouvu o spolupráci. Další výrobce automobilových součástek - FUJIKOKI Czech s.r.o., součást japonské nadnárodní společnosti FUJIKOKI Corporation, se tímto krokem stala partnerem Střední školy technické v Mostě Velebudicích (SŠT Most) v rámci Projektu Vzdělávacího a tréninkového centra Ústeckého kraje (VTC). Ten je na škole realizován ve spolupráci s poradenskou firmou V.I.A. PRAHA, a.s. a za podpory Ústeckého kraje. Jeho hejtman Jiří Šulc nám k podpisu smlouvy řekl: „Chceme, aby všichni naši a samozřejmě především velcí zahraniční investoři byli v našem kraji a v jednotlivých průmyslových zónách spokojeni a měli k dispozici odborně vzdělané týmy pracovníků. Především lidí z okresů regionu s nejvyšší nezaměstnaností. Česká pobočka firmy Fujikoki, jež vyrábí v Lounech ventily pro automobily, se tak stala po společnosti Koito již druhým významným japonským partnerem školy. A i ta je spokojena…“          

Na základě uzavřené smlouvy bude škola, jejímž zřizovatelem je právě Ústecký kraj, zajišťovat pro svého partnera kvalitní odbornou přípravu budoucích nebo i stávajících zaměstnanců. Spolupráce se školou vytvoří pro lounský závod FUJIKOKI stabilní zázemí jak pro získávání nových kvalitních zaměstnanců, tak i pro další pro prohlubování odborné kvalifikace. Praktická spolupráce mezi FUJIKOKI a SŠT ale předběhla vlastní podpis smlouvy, protože ve škole již druhý týden probíhá diagnostický a přípravný kurs pro operátory výrobních linek, který škola nově připravila na základě poptávky zaměstnavatelů a realizuje jej na základě požadavku svého nového partnera. Kurs je organizován ve spolupráci s Úřadem práce v Mostě pro uchazeče z řad nezaměstnaných. Jeho úspěšní absolventi najdou uplatnění právě u společnosti FUJIKOKI.  Absolventi Střední školy technické v Mostě - Velebudicích tak v rámci projektu Vzdělávacího a tréninkového centra Ústeckého kraje získávají další možnost zajímavého profesního uplatnění u předního světového výrobce v sektoru automobilového průmyslu.  

Ve spolupráci se SŠT Most-Velebudice a P. Šeflem

připravilo odd. tiskových informací kanceláře hejtmana

Ve velebudickém
Ve velebudickém "polygonu" již probíhá výcvik operátorů pro montážní linky fy Fujikoki.

Pánové Shima Toshiaki a Jiří Škrábal při podpisu smlouvy.
Pánové Shima Toshiaki a Jiří Škrábal při podpisu smlouvy.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.10.2007 / 31.10.2007 | Zveřejnit od-do: 31.10.2007-30.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém