Orientační nabídka


 

Grantové schéma pro obce postižené povodněmi bude vyhlášeno asi 20. září

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 17. září 2002

            Částku asi 90 miliónů korun by mohl od Evropské unie získat Ústecký kraj na nápravu škod způsobených povodněmi. Tyto finance budou poskytnuty prostřednictvím Grantového schématu na podporu odstraňování povodňových škod Phare 2001, který bude vyhlášen pravděpodobně už 20. září; žádat o ně mohou kraje, obce a jimi zřizované organizace. „Doporučuji všem potencionálním zájemcům, aby okamžitě zahájili práci na přípravě projektů. Pokud totiž kraj nebude mít připravené projekty na vyčerpání celé částky, ty mohou být přesunuty do jiných krajů. Já věřím, že tento kraj bude potřebovat každou korunu, kterou by mohl od EU nebo kohokoli jiného dostat; byla by škoda nevyužít příležitost,“ uvedl hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.

            Evropská unie vyčlenila na pomoc Jihočeskému, Plzeňskému, Středočeskému a Ústeckému kraji 10,5 milionu EUR, podle poměru způsobených škod dostane Ústecký kraj 28 procent z této částky.  Cílem programu je pomoc při nápravě škod na místní dopravní a technické infrastruktuře a předpokládaný termín uvolnění prvních financí je již v listopadu tohoto roku. Grantové schéma bude zveřejněno v nejbližších dnech, nicméně podle předběžných informací by žádost měla obsahovat popis projekt, popis prováděných prací, údaje o žadateli a zjednodušený rozpočet, v příloze musí být doložena identifikace žadatele, výpis z katastru nemovitostí, původní stavební povolení nebo prohlášení stavebního úřadu o existenci stavby.

            Výzva, formulář žádosti a pokyny pro žadatele budou bezprostředně po vyhlášení  programu (zřejmě již 20. září) zveřejněny na internetových stránkách www.crr.cz.

Připravila: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 17.9.2002 / 17.9.2002 | Zveřejnit od-do: 17.9.2002-17.12.2002
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém