Orientační nabídka


 

Gymnázium v Děčíně - správná investice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Gymnázium v Děčíně - správná investice
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc v doprovodu děčínského starosty Vladislava Rašky navštívil 2. listopadu Gymnázium v Děčíně. Přijel se osobně přesvědčit, zda 70 milionů, které kraj doposud do rozsáhlé rekonstrukce školy vložil, bylo účelně a smysluplně vynaloženo.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne  3. 11. 2005

 

Gymnázium v Děčíně – správná investice

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc v  doprovodu děčínského starosty Vladislava Rašky navštívil 2. listopadu Gymnázium v Děčíně. Přijel se osobně přesvědčit, zda 70 milionů, které kraj doposud do rozsáhlé rekonstrukce školy vložil, bylo účelně a smysluplně vynaloženo.

   „Investovat do vzdělání i tímto způsobem považuji za zásadní a prioritní orientaci kraje. Chceme veřejnosti dát najevo, že nám záleží na každém jedinci, který má zájem zvyšovat si laťku sebevzděláváním. Nemáme v úmyslu podporovat pouze vysokoškoláky příspěvkem ke studiu, ale i studenty středních škol. Ke své práci proto musí mít odpovídající podmínky. Moderní učebny, vybavení a zázemí, odpovídající nejen současné době, ale také přísným předpisům z pohledu hygieny. Mám tím na mysli kupříkladu i takové věci jakými jsou šatny, sociální zařízení, osvětlení,“ řekl Jiří Šulc při prohlídce školy. Přesvědčil se, že mnohé je v interiéru ještě kontrastní. Jedna část gymnázia už prošla rekonstrukcí (s pracemi se za provozu začalo v roce 2003), druhá odpovídá tomu, že jde o budovu historicky starou. Vznikla podle návrhu architekta Zítka v roce 1899 a odborníci objekt považují za jedinečný. Přesto gymnázium, které navštěvuje 500 studentů, potřebovalo zásah lidské ruky jako sůl.

   Práce  dodavatelsky zajišťuje stavební společnost Stamo, rozvrženy jsou do pěti etap. V současnosti probíhají dvě najednou - třetí a čtvrtá, která řeší kompletní rekonstrukci půdních prostor na učebny a kabinety. Podle hejtmana Jiřího Šulce budou celkové náklady dostavby celého gymnázia v horizontu let 2007 až 2010 představovat 70, respektive 100 milionů korun. „Těch zbývajících 30 milionů je zatím jenom odhad, protože odborníci začínají pracovat na projektu. Mám příznivou zprávu  nejen pro vedení školy, ale především gymnazisty.  Dlouhodobý plán dostavby počítá i s venkovním hřištěm, po kterém všichni volají a které škole chybí,“ avizoval  příznivou  informaci krajský politik. Podle něho gymnázia vždy patřila ke vzdělávacím ústavům, které vzbuzovaly u veřejnosti respekt a vážnost. Jiří Šulc se domnívá, že je tomu tak i v Děčíně. O škole se ví, vede si dobře a při návštěvě nabyl přesvědčení, že modernizace její kredit ještě zvýší.

 

Vydala: Mgr. Romana ŽATECKÁ, tisková mluvčí Ústeckého kraje

              tel. 475 657 720, 603 192 631

              e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 4.11.2005 / 4.11.2005 | Zveřejnit od-do: 4.11.2005-4.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém