Orientační nabídka


 

Hejtman jednal s generálním ředitelem HZS ČR brig. gen. Ing. Drahoslavem Rybou

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Ryba
V rámci svých cest po jednotlivých krajích zavítal v pondělí 18. dubna do toho Ústeckého generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR brig. gen. Ing. Drahoslav Ryba. Setkal se nejen s řadovými hasiči, ředitelem krajského ředitelství HZS Romanem Vyskočilem, ale jednal také s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem a vedoucím Odboru kanceláře hejtmana Lubošem Trojnou.
Tisková zpráva ze dne 2016
 

 
 


Drahoslav Ryba nejprve navštívil požární stanici v Klášterci nad Ohří a poté i tu v Ústí nad Labem. Setkal se a promluvil si s řadovými hasiči, krajským ředitelem HZS či představiteli Sdružení dobrovolných hasičů Čech, Moravy a Slezska.


„Oceňuji jak práci profesionálních hasičů, tak i finanční podporu a vstřícnost kraje ve vztahu k profesionálním i dobrovolným hasičům. Nesmím zapomenout ani na důležitost sdružení dobrovolných hasičů, a to zejména při výchově mládeže,“ uvedl brig. gen. Drahoslav Ryba.


Hejtman Oldřich Bubeníček při setkání generálního ředitele Rybu informoval o zřízení nového dotačního titulu, který schválilo Zastupitelstvo Ústeckého kraje – Program na podporu JSDHO a ostatních složek IZS. Program pro rok 2016 je určen na podporu nové techniky, výstavby požárních zbrojnic pro jednotky SDH a podporu spolků a veřejně prospěšných organizací působících na poli požární ochrany, ochrany obyvatelstva a ostatních složek IZS. Na program je určeno 11 miliónů. Správcem titulu je Pracoviště krizového řízení, které na schůzce zastoupil Marcel Kucr.

 

Na závěr setkání hejtman pozval generálního ředitele na VIII. Den záchranářů Ústeckého kraje. Letošní ročník pořádá kraj ve spolupráci s městem Louny a složkami IZS v sobotu 11. června na výstavišti v Lounech.


01
Setkání hejtmana Bubeníčka a brig. gen. Ing. Drahoslava Ryby na Větruši.

 

 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 19.4.2016 / 19.4.2016 | Zveřejnit od-do: 19.4.2016-18.5.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém