Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc: Hodnotící komise Ústecký kraj ošidila, dáváme jí druhou šanci

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Při posuzovaní projektů předložených do Regionálního programu podpory rozvoje severozápadních Čech a Moravskoslezského regionu uspěl Ústecký kraj pouze s malou částí předložených projektů. Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc nesouhlasí s postupem hodnotitelské komise a se současnou podobou rozdělení dotací se v žádném případě nehodlá smířit.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27.4.2004

 

 

Hejtman Jiří Šulc: Hodnotící komise Ústecký kraj ošidila, dáváme jí druhou šanci

 

Při posuzovaní projektů předložených do Regionálního programu podpory rozvoje severozápadních Čech a Moravskoslezského regionu uspěl Ústecký kraj pouze s malou částí předložených projektů. Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc nesouhlasí s postupem hodnotitelské komise a se současnou podobou rozdělení dotací se v žádném případě nehodlá smířit. Ve spolupráci s vládním zmocněncem pro Severozápadní Čechy Vlastimilem Aubrechtem proto nyní připravil pro Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) doporučení na doplnění schválených žádostí v programu podpory rozvoje Severozápadních Čech. „Vlastimil Aubrecht je jedním z lidí, kteří v hodnotící komisi hájí naše zájmy. Z projektů, které u ministerské komise neuspěly, jsme společně vybrali akce přibližně za deset milionů korun. Náš návrh tento týden odešlu MMR a věřím, že vezme moje připomínky v potaz. Ostatně musím připomenout, že Ústecký kraj neuspěl jenom z pohled ministerských úředníků, nejlepší karlovarský projekt byl až za jinými projekty kraje Ústeckého. Troufám si tvrdit, že výběr projektů v rámci tohoto jednání se podle všeho neřídil platnou metodiku pro hodnocení,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

Jednání hodnotitelské komise proběhlo 8. dubna na MMR. Konečný výběr projektů, které by měly být podpořeny v rámci vládního Regionálního programu rozvoje severozápadních Čech, navíc podle hejtmana nerespektuje stupeň postižení jednotlivých částí regionu a dokonce popírá i zásady vládního programu. „Zaráží mě i to, že během jednání komise nebyl akceptován a dokonce ani hlasován návrh zástupců Ústeckého kraje na proporcionální rozložení dotací, a to navzdory skutečnosti, že s tímto návrhem vyslovili souhlas zástupci Karlovarského kraje,“ podotkl hejtman Šulc.

V reakci na výstupy z hodnotitelské komise oslovil 13. dubna  hejtman dopisem ministra pro místní rozvoj Pavla Němce a požádal ho o informaci o složení hodnotitelské komise. „Mám nadále eminentní zájem na tom, aby byl náš kraj v této komisi odpovídajícím způsobem zastoupen. Potýkáme se s vysokou nezaměstnaností a rozsáhlým strukturálním postižením. Program regionální podpory severozápadních Čech je pro nás významným zdrojem peněz pro revitalizaci kraje a chci, aby výběr projektů probíhal podle spravedlivých a jasně daných pravidel,“ uvedl Jiří Šulc.

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

             

 

 

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.4.2004 / 28.4.2004 | Zveřejnit do: 27.5.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém