Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc kondoluje panu Lukáši Podmanickému a nabízí pomoc

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc kondoluje panu Lukáši Podmanickému a nabízí pomoc
Otec malého Adámka a přítel zesnulé Šárky Krejčové může využít služeb zařízení Kojenecké ústavy Ústeckého kraje, p.o.
 

 
 

 

Tisková zpráva ze 2. listopadu 2007

Hejtman Jiří Šulc kondoluje panu Lukáši Podmanickému a nabízí pomoc

Jak známo, koncem října zemřela krátce po porodu v Nemocnici Děčín paní Šárka Krejčová. Poněvadž toto zdravotnické zařízení je součástí Krajské zdravotní, a.s., jejímž jediným akcionářem je Ústecký kraj, silně zapůsobila tako tragická událost také na hejtmana kraje Jiřího Šulce. Zatím alepoň dopisem vyjádřil příteli zesnulé a otci novorozeného Adámka panu Lukáši Podmanickému upřímnou a hlubokou soustrast. A nabídl jménem zřizovatele nemocnice panu Podmanickému také okamžitou pomoc.

            V dopise mj. hejtman Jiří Šulc píše: “Vím, že Vás osobně i celou rodinu nyní čeká nelehká situace - komplexní péče o dítě ­novorozence. Dovolte mi proto, abych nabídl zajištění pomoci Vám i Vaší rodině při péči o syna Adámka, a to v rámci zařízení Kojenecké ústavy Ústeckého kraje, příspěvková organizace.

Tyto ústavy provozují zařízení pro děti vyžadující okamžitou pomoc a jsou schopny Vám i malému Adámkovi nabídnout společný pobyt v zařízení s cílem nácviku základních dovedností při péči o novorozence (v zařízení je velice dobře zařízený byt pro adoptivní pobyty rodin, kdy je na dosah pomoc odborného personálu při péči o dítě). Širší rodině a otci pak může nabídnout jakýkoli druh pobytu dítěte samotného s individuálním programem návštěv rodiny (otec, prarodiče apod.) po vzájemné dohodě. Do tohoto procesu umístění dítěte na jakoukoli kratší či delší dobu podle Vašich objektivních potřeb nezasahuje soud, umístění je výsledkem dohody zákonného zástupce dítěte a ředitele zařízení…”

            Hejtman Jiří Šulc dale v dopisu nabízí panu Podmanickému výběr zařízení, v Teplicích či v Mostě, i délku pobytu, třeba na tři nebo šest měsíců , a to včetně libovolného výběru dní v týdnu (od pondělí do pátku či jiné varianty). Hejtman v dopisu navrhl rovněž příteli zesnulé rodičky případně širší rodině  nezávaznou návštěvu některého ze zařízení Kojeneckých ústavů Ústeckého kraje.

“Pokud byste se rozhodl využít odborné pomoci našeho zařízení, byly by všechny další podrobnosti komplexně a citlivě řešeny při osobním jednání,” uvádí v dopise Jiří Šulc.

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 2.11.2007 / 2.11.2007 | Zveřejnit od-do: 2.11.2007-1.12.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém