Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc: Kraj přispívá záchranářům na vybavením, aby mohli lépe chránit občany kraje a jejich majetky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc: Kraj přispívá záchranářům na vybavením, aby mohli lépe chránit občany kraje a jejich majetky
Kraj daroval Integrovanému záchrannému systému (IZS) Ústeckého kraje věcné dary v hodnotě téměř 7 milionů korun. Mezi ně patřila právě různá mobilní pracoviště, určená například pro lékařské zákroky nebo očistu od nebezpečných látek. Hejtman Jiří Šulc poděkoval záchranářům za jejich práci.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 2.6. 2005

 

Hejtman Jiří Šulc: Kraj přispívá záchranářům na vybavením, aby mohli lépe chránit občany kraje a jejich majetky

 

Vůbec poprvé měli dnes (2.6.) občané možnost prohlédnout si speciální vybavení, kterým disponují složky Integrovanému záchrannému systému (IZS) Ústeckého kraje. Ústecký kraj ve spolupráci se Zdravotnickou záchrannou službou Ústeckého kraje, krajským Hasičským záchranným sborem a Policií České republiky pro ně připravili několik ukázek možných zásahů a předvedli část ze svého vybavení. Na Mírovém náměstí v Ústí nad Labem tak proběhla například rychlá instalace mobilního zdravotnického pracoviště, vyproštění zraněných osob z havarovaného vozidla s jejich následným ošetřením. Nechybělo ani dekontaminační pracoviště Hasičského záchranného sboru včetně ukázky dekontaminace osob. Na náměstí byla k vidění také požární a zdravotnická technika: automobilový žebřík, rychlý zásahový automobil nebo vůz zdravotnické záchranné služby. „Ukázali jsme občanům složky záchranného systému v akci a umožnili prohlídku jejich vybavení.  Vše, co jsme z rozpočtu kraje pro záchranáře pořídili, je důsledkem zkušeností z povodní, kdy se ukázalo, že jim často chybí potřebné vybavení. Přitom oni svou prací chrání občany tohoto kraje a jejich majetky. Není tedy  pochyb o tom, že to byly dobře vynaložené peníze,“ řekl hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. V případě havárie či krizové situace podléhají jednotlivé složky IZS právě jeho velení.

Kraj daroval Integrovanému záchrannému systému (IZS) Ústeckého kraje věcné dary v hodnotě téměř 7 milionů korun. Mezi ně patřila právě různá mobilní pracoviště, určená například pro lékařské zákroky nebo očistu od nebezpečných látek. „Myslím, že naši hasiči, záchranáři i policisté předvedli, že jsou na krizové či havarijní situace dobře připraveni. Velmi ochotně se připojili k našemu záměru přestavit vybavení a činnost záchranného systému občanům a za to jim patří můj velký dík. Zvláštní poděkování pak mám pro studentky ústecké Střední zdravotní školy, které se výborně zhostily rolí zraněných a dodali tím celé prezentaci punc věrohodnosti,“ řekl hejtman Jiří Šulc.

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Hejtman Jiří Šulc: Kraj přispívá záchranářům na vybavením, aby mohli lépe chránit občany kraje a jejich majetky

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 3.6.2005 / 3.6.2005 | Zveřejnit od-do: 3.6.2005-3.9.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém