Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc mezi zaměstnanci Masarykovy nemocnice

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc mezi zaměstnanci Masarykovy nemocnice
Pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce se v konferenčním sále Krajského úřadu uskutečnilo ve čtvrtek 12. října setkání zaměstnanců Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, příspěvkové organizace Ústeckého kraje. Vedle nejvyššího představitele kraje se jej zúčastnili rovněž náměstek hejtmana Petr Fiala, člen Rady Ústeckého kraje Vladimír Záhorský, ředitel nemocnice Tomáš Indra a zástupci krajského úřadu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 12. října 2006

 

Hejtman Jiří Šulc mezi zaměstnanci Masarykovy nemocnice

 

Pod záštitou hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce se v konferenčním sále Krajského úřadu uskutečnilo ve čtvrtek 12. října setkání zaměstnanců Masarykovy nemocnice v Ústí nad Labem, příspěvkové organizace Ústeckého kraje. Vedle nejvyššího představitele kraje se jej zúčastnili rovněž náměstek hejtmana Petr Fiala, člen Rady Ústeckého kraje Vladimír Záhorský, ředitel nemocnice Tomáš Indra a zástupci krajského úřadu.

            Na dostavbu, provoz i modernizaci a špičkové zdravotnické vybavení přispívá kraj Masarykově nemocnici ročně mnohamilionovými částkami, v letošním roce na dostavbu očního oddělení a infekčního pavilonu uvolnil 68 milionů korun. „Jsem rád, že Masarykova nemocnice má konečně, jako největší zdravotnické zařízení našeho regionu důstojné podmínky i špičkové vybavení. Má ale především vás, špičkové zaměstnance, od vedení nemocnice přes primáře, lékaře a sestry po střední zdravotnický a další personál. Na vás se my všichni spoléháme. V dlouhé historii nemocnice jste přežili řadu obtížných období, včetně nedávného stěhování z areálu v Pasteurově ulici nebo zhoubné působení plejády sociálně-demokracitkých ministrů zdravotnictví. Věřím že i v budoucnu se budete umět s překážkami vypořádat a do vaší další práce vám přeji mnoho úspěchů, profesních i v osobním životě. Rád se s vámi všemi kdykoliv uvidím, podiskutuji o problémech a jak budu moci, já i ostatní představitelé kraje nemocnici pomůžeme,“ zakončil své vystoupení hejtman kraje Jiří Šulc.

            Náměstek hejtmana Petr Fiala podrobněji analyzoval situaci v dotační politice Ústeckého kraje a připomenul nejdůležitější akce, které kraj v Masarykově nemocnici finančně podpořil. „Neustále zlepšujeme péči o pacienty, k tomu určitě přispěje také projekt zkvalitňování lůžek neurointenzivní péče pro dětskou kliniku, kdy budou v letech 2007-2008 zřízena pro děti se specifickými problémy velmi speciáně vybavená lůžka. Celkový rozpočet projektu je přes 14 milionů korun, přičemž 85 procent získáme z Evropského hospodářského programu země Norsko. Velice nás mrzí, že první vlna evropských dotací v rámci SROP neumožňovala uplatnit i pro Masarykovu nemocnici projekty ve zdravotnictví. Přichází ale nové plánovací období EU a my jsme připraveni z takzvaného Integrovaného systému projektů evropskou podporu pro nemocnici získávat, první kroky již činíme. I to může pomoci, aby v nepříliš vzdálené budoucnosti vaše nemocnice povýšila na nemocnici univerzitní,“ řekl Petr Fiala.

            Masarykova nemocnice v Ústí nad Labem je nejvýznamnějším a také největším zdravotnickým zařízením v našem regionu. Počátkem října to bylo právě pět let, kdy přešla od státu pod nového zřizovatele – Ústecký kraj, brzy to navíc budou tři roky, kdy se přestěhovala z nevyhovujících prostorů v blízkosti Spolchemie do moderních objektů na rozhraní ústeckých částí Severní Terasa a Bukov. V loňském roce nabídla ošetření statisícům pacientů,  v jejích jednotlivých odděleních bylo v roce 2005 hospitalizováno 42 185 pacientů, jak ze všech regionů kraje, tak i z některých mimokrajových spádových oblastí. Nemocnice nabízí své diagnostické, léčebné a poradenské služby ve více než 40 oborech lékařské péče, její odborníci se podílejí také na výchově budoucích lékařů či středního zdravotnického personálu a působí i ve vědeckých oblastech.

           

Připravil: František Janačík a Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

 

Hejtman Jiří Šulc mezi zaměstnanci Masarykovy nemocnice

Hejtman Jiří Šulc mezi zaměstnanci Masarykovy nemocnice

Hejtman Jiří Šulc mezi zaměstnanci Masarykovy nemocnice

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 12.10.2006 / 12.10.2006 | Zveřejnit od-do: 12.10.2006-12.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém