Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc navštívil dvě příspěvkové organizace Ústeckého kraje

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc navštívil dvě příspěvkové organizace Ústeckého kraje
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc dnes zavítal do dvou příspěvkových organizací Ústeckého kraje, Ústavu sociální péče v Nové Vsi v Horách a Dětského domova a Základní školy praktické, Praktické školy, školní jídelny a školní družiny v Duchcově.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 30.1.2007

 

Hejtman Jiří Šulc navštívil dvě příspěvkové organizace Ústeckého kraje

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc dnes (30.1.) zavítal do dvou příspěvkových organizací Ústeckého kraje, Ústavu sociální péče v Nové Vsi v Horách a Dětského domova a Základní školy praktické, Praktické školy, školní jídelny a školní družiny v Duchcově. Obě zařízení prošla v minulém roce rozsáhlými rekonstrukcemi i modernizací, a tak se hejtman přijel osobně přesvědčit, jak nové interiéry vypadají, jak se obyvatelům zde žije a personálu pracuje. Do ústavu sociální péče kraj vložil  bezmála 15 milionů korun, v Duchcově je zatím dokončena 1. etapa prací a stála více než dvakrát tolik, konkrétně 32 milionů.

   "Prošel jsem se ústavem, nejdříve jsem viděl prostory ve starém objektu i nové přístavbě. Klientky, které zde žijí, mají dnes skutečně komfortní ubytování a vybavení. Jeho podoba se přiblížila takřka domácímu prostředí, leckde možná ani taková není. Také personálu se bude teď jistě lépe pracovat,“ myslí si hejtman a pochválil zaměstnankyně zařízení, které se, jak prozradily, nebály mluvit řemeslníkům do práce a „objednaly“ si do 12 nových pokojů a také chodeb pěkné pastelové barvy.  „Ústecký kraj má zájem na tom, aby se ústavy sociálních služeb nemusely před ostatními v republice stydět, aby lidé v nich si nepřipadali jako Popelky. Osobně jsem velice rád, že se situace změnila. Chceme samozřejmě, aby zdravotně hendikepovaní lidé žili stejně kvalitní život jako ostatní, aby se jim dostávala stejná, ne-li větší pozornost nás, zdravých,“ uvedl představitel kraje.

  V Dětském domově, Základní škole praktické, Praktické škole, školní jídelně a družině v Duchcově  se hejtman přijel přesvědčit, jak účelně bylo zúročeno 32 milionů, které Ústecký kraj do 1. etapy prací investoval. Zdejší dětský domov a školy jsou svým rozměrem rozsáhlé a také desítky let se do jeho interiéru neinvestovalo. “Ústecký kraj je zřizovatelem 17 dětských domovů, v nichž žije přes sedm stovek dětí různého věku. Zatímco v roce 2005 kraj investoval do rekonstrukce těchto svých zařízení přes 92 milionů korun, vloni to do 8 domovů již bylo 154 milionů. Pouze dva domovy přecházejí s objemem 23 milionů do roku letošního. Do budoucna se musí dořešit poslední, a to je právě zde, v Duchcově,“ řekl hejtman. Připomenul, že projekt zahrnoval přístavbu sociálního zařízení k tělocvičně, výměnu střešní krytiny, včetně oplechování, částečně byly zatepleny půdní prostory. Bílinská stavební firma ABS rekonstruovala také suterén na prádelnu a sušárnu a realizovala kanalizační přípojku. Ústecký kraj je připraven v Duchcově realizovat 2. a 3. etapu prací o objemu zhruba 70 milionů korun. Řemeslníci by měli do zařízení kraje nastoupit příští rok a také v roce 2009.

   „Vloni jsem navštívil řadu našich příspěvkových organizací a nechyběly mezi nimi ani dětské domovy. Samozřejmě, že bychom byli nejraději, kdyby děti vyrůstaly ve svých rodinách; když tomu tak být nemůže, chceme, aby se o ně pečovalo co nejlépe. K tomu patří i pěkné a důstojné zázemí.

Když kraj v roce 2001 a 2002 převzal delimitací od státu tato zařízení, nebyla to příliš pěkná podívaná. Jsem rád, že se situace od té doby hodně změnila. Ale stále máme co napravovat a chceme našim příspěvkovým organizacím v tomto duchu pomáhat. To, že to myslíme vážně a seriozně, je vidět jak v Nové Vsi v Horách, tak i Duchcově,“ řekl hejtman na setkání s jejich vedením a zaměstnanci.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací  

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

·           

 

 

 

Děti mají nové pokoje a jsou spokojené.
Děti mají nové pokoje a jsou spokojené.

V Duchcově křtil hejtman místo cihly střešní tašku...
V Duchcově křtil hejtman místo cihly střešní tašku...

Hudební skupina
Hudební skupina "Kontrasty" z DD v Duchcově.

Nově rekonstruovaný objekt ÚSP v Nové Vsi v Horách.
Nově rekonstruovaný objekt ÚSP v Nové Vsi v Horách.

Prohlídka interiérů.
Prohlídka interiérů.

Poklepání na cihlu a hejtman Jiří Šulc oficiálně předal stavbu ÚSP do užívání.
Poklepání na cihlu a hejtman Jiří Šulc oficiálně předal stavbu ÚSP do užívání.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.1.2007 / 31.1.2007 | Zveřejnit od-do: 30.1.2007-28.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém