Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc navštívil střední školy v Děčíně a v Ústí nad Labem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc navštívil střední školy v Děčíně a v Ústí nad Labem
Hejtman Jiří Šulc navštívil dvě střední školy, které jsou příspěvkovými organizacemi Ústeckého kraje. Gymnázium Děčín na Komenského náměstí dnes hostilo hejtmana Jiřího Šulce a náměstka a zástupce hejtmana Radka Vonku při příležitosti slavnostního otevření a zprovoznění půdní vestavby. Tato akce je součástí rozsáhlé rekonstrukce, do které kraj vložil značné finanční prostředky.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 19.9.2006

Hejtman Jiří Šulc navštívil střední školy v Děčíně a v Ústí nad Labem

 

Hejtman Jiří Šulc navštívil dvě střední školy, které jsou příspěvkovými organizacemi Ústeckého kraje. Gymnázium Děčín na Komenského náměstí dnes hostilo hejtmana Jiřího Šulce a náměstka a zástupce hejtmana Radka Vonku při příležitosti slavnostního otevření a zprovoznění půdní vestavby.  Tato akce je součástí rozsáhlé rekonstrukce, do které kraj vložil značné finanční prostředky.

     „Budova gymnázia již od pohledu budí respekt a vážnost a svojí důstojností odpovídá významu této školy. I proto představitele kraje, který je zřizovatelem této střední školy, vedl tento fakt k tomu, abychom i pro příští generace zachovali objekt v náležitě slušném stavu, ale abychom modernizací zároveň respektovali potřeby současného školství a mladých lidí, kteří na gymnáziu studují,“ uvedl při slavnostní akci hejtman.

     Do současné doby bylo na rekonstrukci z krajského rozpočtu uvolněno 70 milionů korun. Stavbaři dokončili 3. a 4. etapu, ve které vyřešili zásadní rekonstrukci půdních prostor na odborné učebny a kabinety gymnázia.

     Hejtman Jiří Šulc navštívil také Střední odbornou školu a Střední odborné učiliště spojů a elektrotechniky v Ústí nad Labem – Stříbrníkách. Studenti a učni od nového školního roku využívají zcela novou stavbu, ve které se nacházejí dílny a učebny odborného výcviku.

     „Ústecký kraj jako zřizovatel střední školy investoval do výstavby přes 70 milionů korun. To je i s děčínským gymnáziem celkem 140 milionů, které kraj uvolnil pro školská zařízení a to zdaleka není všechno.  Kraj se zodpovědně stará o své školy,  rozděluje peníze z krajského rozpočtu. Jedná se mimo jiné o peníze, které po nás požaduje neoprávněně Dopravní podnik Ústeckého kraje (DPÚK). Pokud bychom ustoupili tlaku jednoho dopravce, nezbývaly by stamiliony na školy, zdravotnická a sociální zařízení. Sami představitelé DPÚK uvedli, že chtěli do roku 2011 získat od kraje minimálně 1,2 miliardy korun, “ řekl hejtman.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

Hejtman při návštěvě hodin odborného výcviku na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Ústí nad Labem - Stříbrníkách.
Hejtman při návštěvě hodin odborného výcviku na Střední odborné škole a Středním odborném učilišti v Ústí nad Labem - Stříbrníkách.

Hejtman a primátor města Děčína Vladislav Raška při slavnostním ukončení rekonstrukce půdní vestavby Gymnázia Děčín.
Hejtman a primátor města Děčína Vladislav Raška při slavnostním ukončení rekonstrukce půdní vestavby Gymnázia Děčín.

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 19.9.2006 / 19.9.2006 | Zveřejnit od-do: 19.9.2006-19.10.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém