Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc ocenil hrdinství všedního dne

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc ocenil hrdinství všedního dne
Martinu Bubalovou a Milana Kučeru přijal ve své pracovně hejtman Jiří Šulc, aby jim poděkoval a ocenil jejich příkladné lidské chování v krizové situaci.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 7. 9. 2007

 

Hejtman Jiří Šulc ocenil hrdinství všedního dne

 

Návštěva, která byla hejtmanem Ústeckého kraje Jiřím Šulcem dnes  ráno očekávána, byla recepcí označena vizitkou číslo 134. Neadresné číslice patřily dvojici lidí, kteří se až do 25. dubna, ač žijí v jednom městě, neznali. Spojila je krutá událost, s níž budou žít do konce života. Martinu Bubalovou a Milana Kučeru přijal hejtman ve své pracovně, aby jim poděkoval a ocenil jejich příkladné lidské chování v krizové situaci. Oba se pokusili zachránit život oběti automobilové nehody, i když podle svědectví policie i přivolaných lékařů, byly šance na záchranu života nepatrné. Příběh osmnáctileté dívky, která našla smrt na sedadle spolujezdce automobilu, jenž řídil o rok mladší řidič, který nezvládl vůz a ve vysoké rychlosti narazil do stromu, si oba hrdinové všedního dne budou podle svých slov pamatovat celý život.

   „Dnes jsou sdělovací prostředky plné nejrůznějších katastrof, strašidelných událostí  a negativních zpráv. Dobrý lidský skutek nemá na veřejnosti místo, není o něj prostě zájem. A to je špatně, nelíbí se mi to,“ říká hejtman a odpovídal tím také na otázku obou protagonistů, proč právě je si představitel kraje pozval k takovému setkání. „Informace o vašem příkladném chování jsem se dozvěděl od policistů a také záchranné služby. Její ředitel nám potvrdil, že jste zasahovali profesionálně. Oceňuji vaši statečnost a především to, že jste se dokázali okamžitě rozhodnout a neváhali jste pomoci člověku, který se ocitl v tak vážné životní situaci,“ konstatoval Jiří Šulc a dodal s politováním: „Bohužel, smrt na vozovce v Oseku byla silnější než život .Věřím, že vás to však neodradí a pomůžete i příště, tam, kde bude třeba.“  

   Martina Bubalová a Milan Kučera jsou z Oseka, ona sálová zdravotní sestra z teplické nemocnice, on pracovník sklárny v témže městě. Dvě hodiny před půlnocí  25. dubna 2007 zachraňovali za dramatických okolností na silnici mladé dívce život. „Asi dvacet minut jsem u ní klečela. Dýchala z úst do úst, tak moc jsem se snažila ji zachránit! Vždyť byla stejně stará jako moje dcera. Bylo to všechno příliš šokující a stresující,“ říká Martina Bubalová, na níž se onen večer dívali sousedé z oken  okolních domů. Ač profesionálka, z nemocnice zvyklá na silnější a vypjaté okamžiky, tuto událost má stále před očima. „Bydlím hned u místa, kde se to stalo. Vyběhla jsem, na nic nečekala. Pan Kučera jel domů z odpolední, i pro něho to bylo příliš těžké  Milan Kučera se netajil tím, že tragická autonehoda  pro něho byl psychicky náročný prožitek, díky němuž nemohl spát a každý den si dubnovou událost připomíná.

  Oběma Oseckým hejtman Jiří Šulc v závěru setkání předal pěkné dárky a společně si na zdraví připili vynikajícím vínem. Bílý roudnický ryzlink, ročník 2000, dvakrát oceněný zlatou medailí je skutečným  vinařským skvostem. Toto hejtmanovo gesto bylo proto symbolickým vyjádřením úcty a poděkování  „Za všechny, kteří tak Martině Bubalové a Milanovi Kučerovi neučinili.“

 

Připravila:  Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 737 41 59 59

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

 

Hejtman Jiří Šulc ocenil hrdinství všedního dne

Hejtman Jiří Šulc ocenil hrdinství všedního dne

Hejtman Jiří Šulc ocenil hrdinství všedního dne

Hejtman Jiří Šulc ocenil hrdinství všedního dne

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 7.9.2007 / 7.9.2007 | Zveřejnit od-do: 7.9.2007-6.10.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém