Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc přijal profesora německé univerzity

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc přijal profesora německé univerzity
Profesora sociologické fakulty Univerzity v Bielefeldu Wernera Henningse, který vede skupinu studentů ze Spolkové země Severní Porýní Vestfálsko v SRN, kteří jsou v krajské metropoli na dvouměsíčním studijní pobytu, přijal dnes hejtman Jiří Šulc. Stal se dalším krajským politikem, kterého hosté ze zahraničí v průběhu několika dní navštívili. Účelem jejich návštěvy byl sběr dat a informací o změnách, kterými Ústecký kraj prošel za posledních patnáct let, počínaje rokem 1990.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 6. 9. 2005

 

Hejtman Jiří Šulc přijal profesora německé univerzity

 

Profesora sociologické fakulty Univerzity v Bielefeldu Wernera Henningse, který vede skupinu studentů ze Spolkové země Severní Porýní Vestfálsko v SRN, kteří jsou v krajské metropoli na dvouměsíčním studijní pobytu, přijal dnes hejtman Jiří Šulc. Stal se dalším krajským politikem, kterého hosté ze zahraničí v průběhu několika dní navštívili. Účelem jejich návštěvy byl sběr dat a informací o změnách, kterými Ústecký kraj prošel za posledních patnáct let, počínaje rokem 1990.

   „To je téma je velice široké a na dlouhé vyprávění,“ konstatoval Jiří Šulc. Všeobecně se dá konstatovat, že už nežijeme za železnou oponou, ale v demokratické státě, jehož společnost se učí žít tak, aby brala odpovědnost za své činy.Stranická průkazka není jako v minulém režimu vstupenkou k lepšímu životu. Nejvíce si však cením toho, že žijeme v demokracii, která zaručuje svobodu názorů a vyznání. Zvlášť si považuji také toho, že v severních Čechách se mnohé zlepšilo. Dýcháme například čistší vzduch, pijeme kvalitnější vodu, do řek se vrací život, neumírají lesy v Krušných horách, revitalizujeme a resocializujeme krajinu po těžbě uhlí, o čtyři roky se u nás prodloužil průměrný věk obyvatel. Další a další výsledky tržního hospodářství jsou markantně viditelné,“ zdůraznil hejtman a Werner Hennings potvrdil, že šetření, které hosté z univerzity během pobytu uskutečnili na různých institucích kraje jeho slova potvrzují.

   Diskutující se v debatě dotkli dále hospodářských změn, sociální problematiky, systému sociálních podpor, nezaměstnanosti, bezpečnostní politiky, včetně prevence, ale také přílivu nových investorů do kraje  a perspektiv, které Ústeckých kraj v blízké budoucnosti očekává. V závěru setkání se hosté ze SRN zajímali rovněž o agendu 21, která je součástí Smlouvy o ústavě pro Evropu, jež se týká trvale udržitelného rozvoje.

   Skupina německých studentů z Bielefedu, vedená profesorem Wernerem Henningsem získané informace potřebuje ke zpracování svých ročníkových prací, které jsou podmínkou pro úspěšné zakončení semestru. „Domnívali jsem se, a někteří nás v tom utvrzovali, že to bude trochu snazší. Ne všude jsme dostali plné odpovědi na naše otázky,“ svěřil se profesor. Hejtman Jiří Šulc se nabídl, že jim bude snažit v jejich úkolu pomoci. „Napište mi, náš úřad se to pokusí napravit,“ řekl na rozloučenou.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Hejtman Jiří Šulc přijal profesora německé univerzity

 
Zodpovídá: 11
Vytvořeno / změněno: 6.9.2005 / 7.9.2005 | Zveřejnit od-do: 6.9.2005-6.12.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém