Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc se vrátil do školy

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc se vrátil do školy
hejtman Jiří Šulc dnes slavnostně zahájil třetí a čtvrtou etapu rekonstrukce Střední průmyslové školy strojí a elektrotechnické v Resslově ulici v Ústí nad Labem. V prvních etapách revitalizace školy už Ústecký kraj investoval 52 milionů korun. Náklady zahájených prací představují dalších více než 68 milionů korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 25.10.2007

 

Hejtman Jiří Šulc se vrátil do školy

 

Jiří Šulc, hejtman Ústeckého kraje, dnes dopoledne slavnostně zahájil třetí a čtvrtou etapu rekonstrukce Střední průmyslové školy strojí a elektrotechnické v Resslově ulici v Ústí nad Labem. V prvních etapách revitalizace školy už Ústecký kraj investoval 52 milionů korun. Mezi hosty byli také zástupci společnosti Viamont DSP, která se ujme prací na rekonstrukci. Její dokončení, s náklady přesahujícími 68 milionů korun, je plánováno na únor 2009.

   „Při pohledu do historie je evidentní, že budova školy, které bude za tři roky sto let, si naši dnešní pozornost zaslouží,“ řekl v úvodu představitel kraje a dodal. „Z našeho rozpočtu za zmíněných 52 milionů se už kompletně zrekonstruovalo podkroví včetně oken a jsou tu pěkné moderní učebny. Nyní se postaví tělocvična a také výtah pro tělesně postižené, v suterénu přibudou slušné šatny a úplně na závěr, doufejme, že se také najdou peníze, škola by měla dostat nový kabát. Takže v roce svého významného jubilea by měla být pěkně vyšperkovaná.“ Jiří Šulc také řekl, že je přesvědčený, že investice do takového zařízení se kraji vrátí. „Škola, jež připravuje nové a technicky vzdělané odborníky, je plným právem v zorném úhlu zřizovatele. Do regionu přicházejí stále noví a noví investoři, kteří se netají tím, že do svých firem chtějí především techniky, nejen dělníky, kteří mají šikovné ruce. Techniků je v našem regionu tragicky málo, bohužel. Přál bych si, a věřím, že to není přání jenom moje, aby se situace razantně změnila. Doufám, že taková škola, jakou je Střední průmyslová škola strojní a elektrotechnická v Ústí nad Labem nám pomůže. Dneska my jí, za čas její absolventi kraji,“ přeje si hejtman.

   Za doprovodu ředitele školy Václava Komína si krajský politik prohlédl některé dílny a jejich vybavení. Slíbil, že se do školy zase vrátí, po novém roce by rád setkal se studenty a pohovořil s nimi o nejen o oborech , které studují a škole, ale i o profesní budoucnosti. Zajímá ho také, jaké mají názory na život v Ústeckém kraji, co by rádi změnili, jestli chtějí dál studovat na vysokých školách a jaké mají představy o svém uplatnění na trhu práce. „Docela se na takové setkání těším,“ uzavřel Jiří Šulc svoji návštěvu na ústecké průmyslovce.

 

Připravila:  Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741, 737 41 59 59

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

 

 

Hejtman Jiří Šulc se vrátil do školy

Hejtman Jiří Šulc se vrátil do školy

Hejtman Jiří Šulc se vrátil do školy

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 25.10.2007 / 25.10.2007 | Zveřejnit od-do: 25.10.2007-25.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém