Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc u propojení dvou nemocnic digitálním přenosem dokumentace

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc u propojení dvou nemocnic digitálním přenosem dokumentace
I ve zdravotnictví Ústeckého kraje se v posledních letech začínají uplatňovat nejmodernější trendy a technologie, jejichž posláním je nadále zkvalitňovat lékařskou péči. Svědčí o tom i úterní poledne, kdy za účasti hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce byla v Nemocnici Teplice, příspěvkové organizaci kraje, uvedena do provozu unikátní technologie.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 27. února 2007

Hejtman Jiří Šulc u propojení dvou nemocnic digitálním přenosem dokumentace

I ve zdravotnictví Ústeckého kraje se v posledních letech začínají uplatňovat nejmodernější trendy a technologie, jejichž posláním je nadále zkvalitňovat lékařskou péči. Svědčí o tom i úterní poledne, kdy za účasti hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce byla v Nemocnici Teplice, příspěvkové organizaci kraje, uvedena do provozu unikátní technologie. Je jí digitální přenos obrazové dokumentace, který bude sloužit všem odborným oddělením místní nemocnice a prozatím Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem.

            Ukázky technologie a odborného výkladu primáře Miloše Dernera z ústecké krajské nemocnice a dalších odborníků o přínosu zavádění digitálních technologií při práci s obrazovou zdravotnickou dokumentací se zúčastnili také náměstek hejtmana Petr Fiala, člen rady kraje Vladimír Záhorský, ředitel Nemocnice Teplice  Robert Pelíšek, další hosté, odborníci a novináři. Jak zdůraznil ve svém úvodním slovu hejtman Jiří Šulc, investuje Ústecký kraj do péče o své občany každoročně stovky milionů korun. „Tato progresivní a špičková technologie se bude rozšiřovat i nadále a věřím, že do budoucna jí budou propojeny všechny nemocnice v našem regionu, které dnes zřizujeme a které vytvoří ještě letos Krajskou zdravotní, akciovou společnost. Digitální přenos zdravotní dokumentace, který zatím bude fungovat mezi teplickou a ústeckou nemocnicí, je součástí tzv. třetího projektu zkvalitňování krajského zdravotnictví. Nedávno jsme přispěli z krajského rozpočtu na lineární urychlovač v chomutovské nemocnici, před pár dny jsme zprovoznili v Masarykově nemocnici nový radioterapeutický přístroj a na tuto technologii přispěl Ústecký kraj částkou 553 tisíc korun,“ řekl Jiří Šulc. Větší část zařízení (počítače, server, multifunkční zařízení, mikrovlnná pojítka a d.) za téměř 4 miliony korun byla pořízena z dotace z evropských strukturálních fondů v rámci projektu Společného regionálního operačního programu, konkrétně „systému vzdáleného přístupu k informacím týkajících se léčebné péče“.

            Systém digitálního přenosu obrazové zdravotní dokumentace umožní přístup odborníků a specialistů z jednotlivých oddělení teplické nemocnice k dokumentaci v reálném čase, systém PACS propojí Teplice a Ústí, odstraní duplicitní vyšetření, zrychlí konzultace odborníků, zamezí ztrátám rentgenových snímků a umožní daleko vyšší kvalitu zobrazení. U emergentních případů budou moci specialisté-klinici prostudovat RTG dokumentaci ještě před příjezdem pacienta.

           

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

Hejtman Jiří Šulc u propojení dvou nemocnic digitálním přenosem dokumentace

Hejtman Jiří Šulc u propojení dvou nemocnic digitálním přenosem dokumentace

Hejtman Jiří Šulc u propojení dvou nemocnic digitálním přenosem dokumentace

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 27.2.2007 / 27.2.2007 | Zveřejnit od-do: 27.2.2007-27.3.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém