Orientační nabídka


 

Hejtman Jiří Šulc uvedl v nemocnici do provozu nový přístroj. Kraj do něj investoval 5 milionů korun

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc uvedl  v nemocnici do provozu nový přístroj. Kraj  do něj investoval 5 milionů korun

Pět milionů korun investoval Ústecký kraj do nového radioterapeutického přístroje RTG Wolf T- 200, který si pořídila Masarykova nemocnice, příspěvková organizace Ústeckého kraje, náhradou za mimo provoz více než rok dožitý rentgen pro své odborné pracoviště na oddělení nukleární medicíny a radioterapie. Slavnostního uvedení do provozu se zúčastnil hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

 

 

 

 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 15.2.2007

 

Hejtman Jiří Šulc uvedl  v nemocnici do provozu nový přístroj. Kraj  do něj investoval 5 milionů korun

 

 Pět milionů korun investoval Ústecký kraj do nového radioterapeutického přístroje  RTG Wolf T- 200, který si pořídila Masarykova nemocnice, příspěvková organizace Ústeckého kraje, náhradou za mimo provoz více než rok dožitý rentgen pro své odborné pracoviště na oddělení nukleární medicíny a radioterapie. Slavnostního uvedení do provozu se zúčastnil hejtman Jiří Šulc.  

   „Jestliže za rok na starém rentgenu (byl zakoupený v roce 1968)  bylo pořízeno přes 17 tisíc výkonů, je jasné, že  ho personál citelně postrádal. Ale především taková technika musela chybět pacientům. V kraji nyní máme, kromě Masarykovy nemocnice, ještě jedno takové odborné pracoviště, a to v chomutovské nemocnici. Jsem rád, že lékaři dnes již  mohou pracovat se sofistikovanou technikou, která odpovídá současné moderní medicíně. Jsem navíc ještě rád, že jsme našim zdravotníkům, v tomto případě kolektivu, vedeném primářem  Milanem Lysým,  mohli pomoci a především těm, kteří za nimi s nejrůznějšími zdravotními potížemi chodí. Rezort zdravotnictví je jednou z priorit,  na nějž Ústecký kraj v letošním roce soustředí svoji pozornost. Toto je jeden z mnoha konkrétních příkladů, že své rozhodnutí myslíme naprosto vážně,“ řekl hejtman. Přál by si, aby nový, vysoce kvalitní přístroj využívali hlavně lidé k ozařování zánětlivých onemocnění, kde předchozí léčba neměla očekávaný efekt. “Víc by mne těšilo, kdy sem přicházeli pacienti k ozařováno tzv. tenisových loktů, patních ostruh nebo artrotických změn koleních a kyčelních kloubů,  než těch, kteří jsou postiženi onkologickým onemocněním,“ řekl představitel kraje. Nicméně i tito pacienti budou patřit k těm, kteří budou využívat nový rentgen k ozařování. V průběhu slavnostního uvedení přístroje do provozu poděkoval ředitel Masarykovy nemocnice Tomáš Indra i primář Milan Lysý Ústeckému kraji za podporu, který zřizovatel tomuto zařízení věnuje.

 

připravila: Naďa Kocábková, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení  tiskových informací  

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 741

kocabkova.n@kr-ustecky.cz

·           

 

Hejtman Jiří Šulc uvedl  v nemocnici do provozu nový přístroj. Kraj  do něj investoval 5 milionů korun

Hejtman Jiří Šulc uvedl  v nemocnici do provozu nový přístroj. Kraj  do něj investoval 5 milionů korun

Hejtman Jiří Šulc uvedl  v nemocnici do provozu nový přístroj. Kraj  do něj investoval 5 milionů korun

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 16.2.2007 / 16.2.2007 | Zveřejnit od-do: 16.2.2007-16.3.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém