Orientační nabídka


 

Hejtman navštívil Integrovanou střední školu energetickou v Chomutově

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Jiří Šulc zkontroloval v Chomutově nakládání s penězi z krajského rozpočtu. Ústecký kraj jako zřizovatel Integrované střední školy energetické v Chomutově uvolnil na rekonstrukci školní kuchyně a jídelny a domova mládeže celkem 42 milionů korun. V pondělí 16.10. byla slavnostně uzavřena první etapa přestavby a do provozu byla uvedena rekonstruovaná kuchyně a jídelna.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 16.10.2006

Hejtman navštívil Integrovanou střední školu energetickou v Chomutově

 

Hejtman Jiří Šulc zkontroloval v Chomutově nakládání s penězi z krajského rozpočtu. Ústecký kraj jako zřizovatel Integrované střední školy energetické v Chomutově uvolnil na rekonstrukci školní kuchyně a jídelny a domova mládeže celkem 42 milionů korun. V pondělí 16.10. byla slavnostně uzavřena první etapa přestavby a do provozu byla uvedena rekonstruovaná kuchyně a jídelna.

      „Ústecký kraj je zřizovatelem příspěvkových organizací na celém jeho území, patří sem dětské domovy, domy dětí, základní a praktické školy a také školy střední – včetně integrované školy v Chomutově. O všechna tato zařízení, kterých je v kraji téměř 160, se kraj musí postarat. Díky penězům z krajského rozpočtu se podařilo zrealizovat první etapu rekonstrukčních prací, kterou je školní jídelna a kuchyně. Obojí se podařilo vylepšit tak, aby stravování žáků a zaměstnanců probíhalo v příjemném prostředí a také, aby tento objekt splnil všechny přísné hygienické požadavky,“ řekl při slavnostním zahájení provozu v rekonstruovaných objektech hejtman.

     Kuchyně byla již v havarijním stavu, proto proběhla rekonstrukce, během které bylo dále vybudováno nové sociální zařízení a jednotný vstup do jídelny. Kapacita kuchyně je nyní až 800 hlavních jídel. Přestavba kuchyně a jídelny byla vyčíslena na 5 milionů 800 tisíc korun.

     Druhou etapou rekonstrukce jsou práce na domově mládeže pro ubytování studentů, v objektu bude po ukončení přestavby celkem 56 ubytovacích lůžek. Kromě pokojů pro studenty se zde při rekonstrukci počítá s umístěním čajové kuchyňky a obývacího pokoje. Druhá etapa bude ukončena v květnu 2007.

     Hejtman při návštěvě Integrované střední školy energetické v Chomutově uvedl, že vzdělaní odborníci budou mít v Ústeckém kraji stále větší šanci na uplatnění. „V této době přibývá i v našem regionu zahraničních investorů a ti vytvářejí spousty nových pracovních příležitostí. Věřím, že mnozí z vás naleznou uplatnění třeba v nové průmyslové zóně Triangle,“ dodal Jiří Šulc.

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

  

 
Zodpovídá: Bc. Lucie Jarolímková
Vytvořeno / změněno: 16.10.2006 / 16.10.2006 | Zveřejnit od-do: 16.10.2006-16.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém