Orientační nabídka


 

Hejtman odstartoval akci proti prostituci

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman odstartoval akci proti prostituci
Na hraničních přechodech Cínovec, Vansdorf, Vojtanov, Aš a Hora sv. Sebestiana je nyní distribuován leták, který zcela poprvé a otevřeně upozorňuje zahraniční turisty na trestnost zneužívání dětí k prostituci v cestovním ruchu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 23.3.2004

 

Hejtman odstartoval akci proti prostituci

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se dnes zúčastnil akce pořádané agenturou CzechTourism a osobně rozdal první desítku letáčků upozorňujících na zneužívání lidí a dětí v prostituci.  Czech Tourism touto akcí reaguje na výzvu WTO (World Tourist Organisation) „Zabraňte možnosti využívání cestovního ruchu k vykořisťování lidí a dětí v prostituci!“ Od nynějška tedy Česká republika vítá každého turistu, který sem přijíždí například za památkami nebo do lázní a tráví zde kulturní, poznávací či sportovní dovolenou.

            Na hraničních přechodech Cínovec, Vansdorf, Vojtanov, Aš a Hora sv. Sebestiana  je nyní distribuován leták, který zcela poprvé a otevřeně upozorňuje zahraniční turisty na trestnost zneužívání dětí k prostituci v cestovním ruchu. Papírovou kartičku s německým textem dostane do ruky každý Němec osamoceně přijíždějící v páteční a sobotní podvečery hranice ze Saska do České republiky.

Cesta, jejímž hlavním cílem je sexuální vztah mezi turistou a občanem příslušné cílové destinace za úplatu, je definována jako sexuální turistika. Text na první straně letáku varuje, že dětská prostituce je nelegální, a že děti jsou k ní nucené proti své vůli. Druhá strana představí tradiční turistické přednosti České republiky.

            Sexuální turistika není jen problém v rozvojových a chudých zemích, ale existuje i v ekonomicky vyspělých státech. Ze zprávy Policejního prezídia vyplývá, že za období posledních 4 let byli jen za kuplířství stíháni nejvíce Slováci – 23, Bulhaři 21, Vietnamci 14, Němci 12 a to nejčastěji v oblasti západních Čech 32 a Prahy 30.

            CzechTourism podpořila i společnost ČETRANS, na jejíchž benzínových stanicích bude leták umístěn na stojanech. Na hraničních přechodech budou letáčky rozdávat příslušníci Hraniční a cizinecké policie.

            World Trade Organization, k jejíž výzvě se tak CzechTourism připojuje, zřídila on-line servis „Child Prostitution and Tourism Watch“, který shromažďuje veškeré informace o uplynulých a současných aktivitách proti sexuální turistice.

            CzechTourism se s kampaní připojuje k těmto organizacím, které národně i mezinárodně realizují projekty proti zneužívání dětí v cestovním ruchu: Organizace ECPAT („End Child Prostitution, Pornography and Trafficking“), FCCC (Family and Child Care Centre) – Řecko, TDH (Terre des Hommes) – Německo, Child Wise Australia, UFTAA (Universal Federation of Travel Agents Association), FIASEET, UNICEF + ILO – IPEC nebo TUI Nordic.

(tisková zpráva z podkladů CzechTourism)

 

Vydala: Mgr. Romana Konečná, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: konecna.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

Text na první straně letáku varuje, že dětská prostituce je nelegální, a že děti jsou k ní nucené proti své vůli. Druhá strana představí tradiční turistické přednosti České republiky.
Text na první straně letáku varuje, že dětská prostituce je nelegální, a že děti jsou k ní nucené proti své vůli. Druhá strana představí tradiční turistické přednosti České republiky.

Hejtman J. Šulc rozdal první letáky
Hejtman J. Šulc rozdal první letáky

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 26.3.2004 / 26.3.2004 | Zveřejnit od-do: 26.3.2004-26.4.2004
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém