Orientační nabídka


 

Hejtman otevřel zrekonstruovanou silnici u Předonína na Roudnicku

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman otevřel zrekonstruovanou silnici u Předonína na Roudnicku
V úterý před polednem byla symbolickým přestřižením pásky předána za účasti hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce oficiálně do užívání nová vozovka silnice III/24049.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 13. března 2007

Hejtman otevřel zrekonstruovanou silnici u Předonína na Roudnicku

 

Další akce na nově opravených silnicích ve správě Ústeckého během několika málo dní čekala hejtmana Jiřího Šulce v Předoníně u Roudnice nad Labem. Nákladem téměř sedmi milionů korun tu Ústecký kraj prostřednictvím své Správy a údržby silnic zajistil nový povrch vozovky silnice III/24049. Stavbu provedla během několika měsíců loňského druhého pololetí společnost Strabag, a.s. V úterý před polednem byla symbolickým přestřižením pásky předána opravená silnice oficiálně do užívání.

            „Veřejnost, hlavně motoristická, by možná řekla, že těch sedm milionů není zase až tak mnoho, ale všichni si musejí uvědomit, že Ústecký kraj se stará o více než 3,5 tisíce kilometrů silnic druhé a třetí třídy a naší povinností je zodpovědně a s rozmyslem vážit, která konkrétní místa potřebují opravy respektive nový povrch prioritně,“ řekl krajský hejtman.

            Nová živice byla položena na přibližně 2,6 kilometru mezi Předonínem a Dobříní, což představuje více než 17 000 m2 nové vozovky.  Kvalitu stavby ocenil nejen Jiří Šulc, ale také starostové některých obcí zdejšího regionu, třeba starosta města Roudnice nad Labem Zdeněk Kubínek a starosta Bechlína, pod nějž „spadá“ také Předonín, Alexander Suchý. Zdůraznili, že kraj od Roudnice, přes Dobříň, Račice, Hněvice až k Předonínu je hojně na jaře a v létě navštěvován turisty i motoristy a ti všichni určitě novou silnici ocení. V nejbližší době ještě firma Kolos provede vodorovné značení zmíněného úseku silnice třetí třídy. Úterního poledne využil hejtman Jiří Šulc také k diskuzím s oběma starosty o veřejné autobusové dopravě v této části kraje a byl potěšen informací Alexandra Suchého, že tu mezi lidmi vládne již spokojenost. Dalším tématem jejich rozhovoru byly přípravy a výhledy na další zkvalitňování dopravní infrastruktury a závěr své návštěvy věnoval krajský hejtman prohlídce veslařského areálu v blízkých Račicích.

 

 

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742, 603 192 629

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

U veslařského areálu v Račicích.
U veslařského areálu v Račicích.

Nová vozovka v Předoníně.
Nová vozovka v Předoníně.

Hejtman Jiří Šulc (uprostřed) se starostou Roudnice n. Labem Zdeňkem Kubínkem (vlevo) a starostou Bechlína Alexandrem Suchým.
Hejtman Jiří Šulc (uprostřed) se starostou Roudnice n. Labem Zdeňkem Kubínkem (vlevo) a starostou Bechlína Alexandrem Suchým.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 13.3.2007 / 13.3.2007 | Zveřejnit od-do: 13.3.2007-12.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém