Orientační nabídka


 

Hejtman podepsal Smlouvu o spolupráci mezi Ústeckým a Karlovarským krajem

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

Hejtman podepsal Smlouvu o spolupráci mezi Ústeckým a Karlovarským krajem

Tisková zpráva z 1.7.2003

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc dnes (1.07.2003) v Karlových Varech slavnostně podepsal Smlouvu o spolupráci mezi Ústeckým a Karlovarským krajem.  Důvodem pro uzavření Smlouvy o spolupráci je vzájemná kooperace obou krajů  při ustavení Sekretariátu Regionální rady regionu soudržnosti NUTS 2 Severozápad. Sekretariát regionální rady, který sídlí v Chomutově, představuje administrativní kapacitu pro zabezpečení využívání strukturálních fondů a Fondu soudržnosti EU a jeho vybudování je zásadní úkol, který je obsažen ve všech dokumentech vztahujících se  k regionální politice a koordinaci  strukturálních nástrojů.

Hlavní náplň jeho činnosti tvoří práce spojená s podporou rozhodovací činnosti Regionální rady regionu soudržnosti NUTS 2 Severozápad. Jde především o zajišťování výběru projektů realizovaných v rámci Společného regionálního operačního programu a  zpracování návrhů jejich financování a velikosti příspěvků z fondů a ze státních veřejných zdrojů. Dále se kancelář zabývá například zajišťováním styku s konečnými příjemci podpory a získává od nich veškeré potřebné podklady.

Regionální rada je složena ze zástupců Karlovarského a Ústeckého kraje a má rozhodující vliv na rozdělování finančních prostředků z předstrukturálních a strukturálních fondů Evropské unie. Její fungování a fungování jejího výkonného orgánu - sekretariátu je klíčovým předpokladem úspěšného získání finančních prostředků v letech 2004 - 2006 na projekty podávané v regionu soudržnosti Severozápad. Tímto způsobem mají předkladatelé projektů v obou krajích šanci získat společně částku kolem 5 miliard Kč.

Na činnost sekretariátu by měl v rámci výkonu přenesené působnosti přispět stát. Bohužel se tak doposud nestalo a činnost sekretariátu bude po podpisu Smlouvy o spolupráci krajů financována z rozpočtu obou krajů.

Vydal: Vojtěch Krump, odd. informací a styku s veřejností

                                                                                                                                 (vok)

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 1.7.2003 / 1.7.2003 | Zveřejnit od-do: 1.7.2003-1.8.2003
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém