Orientační nabídka


 

Hejtman pokračoval v jednáních o spolupráci mezi krajem a Ruskou federací

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman pokračoval v jednáních o spolupráci mezi krajem a Ruskou federací
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a obchodní rada Ruské federace v České republice Grigorij Sarišvili dnes otevřeli rozhovory o možnostech budoucí spolupráce mezi naším regionem a podnikateli z Ruska. Schůzka navázala na jednání, která hejtman vedl s velvyslancem Ruské federace Alexejem Fedotovem v květnu loňského roku.
 

 
 

Tisková zpráva ze dne 31.10.2007

 

Hejtman pokračoval v jednáních o spolupráci mezi krajem a Ruskou federací

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc a obchodní rada Ruské federace v České republice Grigorij Sarišvili dnes otevřeli rozhovory o možnostech budoucí spolupráce mezi naším regionem a podnikateli z Ruska. Schůzka navázala na jednání, která hejtman vedl s velvyslancem Ruské federace Alexejem Fedotovem v květnu loňského roku.

Ruský obchodní rada Sarišvili zmínil, že ho zajímají nejen informace o investičních možnostech, ale že je připraven pomoci v kontaktu, ať už významným nadnárodním firmám nebo jednotlivým podnikatelům. „Seznamuji se s vaším regionem, zajímáme se o oblasti které se rozvíjejí a kde se může dařit investicím. Jsme potěšeni, že věnujete pozornost rostoucímu ekonomickému potenciálu naší země,“ řekl. Hejtman Jiří Šulc připoměl úspěšná jednání s velvyslancem Fedotovem, po nichž se kraj zaměřil na zjišťování podrobnějších informací o regionech v Rusku, které mají s Ústeckým krajem některé společné charakteristiky. „Velvyslanec nám doporučil například Krasnodarskou a Voroněžskou oblast a uvítáme další infomace i od vás. Věřím, že vás, stejně jako pana Fedotova přesvědčíme, že u nás je silné zázemí pro investice nejen ve strojírenství, průmyslové chemii nebo v energetice, ale i v potravinářství, vyspělém zemědělství nebo ve službách cestovního ruchu. To, že většina japonských firem působících v ČR našla zázemí v našem kraji není náhoda,“ řekl hejtman a dodal, že už nejbližší budoucnost může přinést nebývalý nárůst zakázek v silničním stavebnictví. „V probíhajícím plánovacím období čerpání Strukturálních fondů Evropské unie plánujeme mohutné investice do silniční infrastruktury. V regionu bude zapotřebí firem, které při budování silnic nabídnou kapacity, jenž regionu scházejí. Na silnice jsou v našem Regionálním operačním programu a také ve státní pokladně připraveny miliardové částky,“ informoval hejtman ruského obchodního radu.

Na setkání s Jiřím Šulcem navázalo jednání obchodního rady Ruské federace Sarišviliho a jeho zástupce Givi Karkashadzeho s představiteli Krajské hospodářské komory.

 

 

Připravil: František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

 

Hejtman pokračoval v jednáních o spolupráci mezi krajem a Ruskou federací

Hejtman pokračoval v jednáních o spolupráci mezi krajem a Ruskou federací

Hejtman pokračoval v jednáních o spolupráci mezi krajem a Ruskou federací

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 31.10.2007 / 31.10.2007 | Zveřejnit od-do: 31.10.2007-30.11.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém