Orientační nabídka


 

Hejtman předal finanční dar rodičům Lenky Rosolové, prvního novorozence Ústeckého kraje v roce 2007

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman předal finanční dar rodičům Lenky Rosolové, prvního novorozence Ústeckého kraje v roce 2007
Paní Iveta Rosolová z Kadaně přivedla na svět pár minut po půlnoci 1. 1. 2007 holčičku Lenku (2,71 kg a 41 cm) a Kadaň i ústecký region se v tom okamžiku rozrostly o dalšího občánka. Necelých pět dní nato ji poblahopřál hejtman Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 5. ledna 2007

 

Hejtman předal finanční dar rodičům Lenky Rosolové, prvního novorozence Ústeckého kraje v roce 2007

 

Pětadvacet minut uplynulo z Nového roku a v porodnici Nemocnice Kadaň se narodil první novorozenec Ústeckého kraje roku 2007. Paní Iveta Rosolová přivedla na svět holčičku Lenku (2,71 kg a 41 cm) a Kadaň i ústecký region se v tom okamžiku rozrostly o dalšího občánka.

            Pár nezbytných dnů klidu si paní Iveta i malá Lenička prožily na porodnickém oddělení kadaňské nemocnice, ale pátek 5. ledna už byl plný nových událostí. Propuštění domů, k tatínkovi a manželu Karlovi, ale předtím ještě malá oslava. Kytice z rukou hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce paní Ivetě, symbolický šek na 20.000,- Kč, které věnoval Ústecký kraj malé Lence a blahopřání a poděkování. Zasedací místnost nemocnice byla plná gratulantů, mezi nimiž byli i členové Rady Ústeckého kraje Vladimír Záhorský a René Budjač, ředitel nemocnice Josef Mašek, primář gynekologicko-porodnického oddělení Aleš Padrta, novináři a další hosté. Malá Lenička o tom neměla ani ponětí, začátkem oslavy si klidně spala v nazdobené kolébce…

            „Přeji vám, milá paní Rosolová,“ řekl hejtman Jiří Šulc, „abyste podobné štěstí jako v těchto prvních pěti dnech nového roku 2007 prožívala spolu s vašimi blízkými i nadále. Upřímně vám blahopřeju k narození vaší druhé dcerky a vždycky si budu pamatovat, že Ústecký kraj se rozrostl 1. ledna 2007 tak brzy po půlnoci o dalšího občánka, vaši Lenku. Ať se jí v tomhle krásném kraji daří!“

            Manželé Rosolovi žijí v Kadani a mají 2,5letou Karolínku. Paní Iveta pracuje v klášterecké porcelánce, otec Karel v kadaňské průmyslové zóně Královský Vrch. V pátečním dopoledni byli, jak sami řekli, mile zaskočeni takovým zájmem a novinářskými blesky, a také velmi potěšeni finančním darem. Dlouho si s hejtmanem i dalšími hosty povídali nad kolébkou malé Leničky a z úst ředitele Nemocnice Kadaň se také dozvěděli, že zdejší porodnice je vyhledávána rodičkami z Chomutovska, Kadaňska či Klášterecka, ale také maminkami z Karlových Varů či z Prahy. Vloni se tu narodilo přibližně sedmset dětí, z toho téměř 160 místních.

            Krajský hejtman byl potěšen nejen novým občánkem ústeckého regionu, ale také přístupem rodičů: „Řekli mi, že za peníze si nic kupovat nebudou, ale že je dají hned teď na stavební spoření pro malou Lenku. Nakonec její jméno je napsáno na šeku od Ústeckého kraje,“ řekl Jiří Šulc.

            Představitelé kraje si na závěr své návštěvy prohlédli i některá oddělení Nemocnice v Kadani.

           

připravil: Zbyněk Šebesta, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení tiskových informací

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 742

sebesta.z@kr-ustecky.cz

 

Při prohlídce nemocnice v Kadani: zleva její ředitel Josef Mašek, hejtman Jiří Šulc, radní kraje René Budjač,  vedoucí odboru kanceláře hejtmana ÚK Aleš Konopásek a člen Rady Ústeckého kraje Vladimír Záhorský.
Při prohlídce nemocnice v Kadani: zleva její ředitel Josef Mašek, hejtman Jiří Šulc, radní kraje René Budjač, vedoucí odboru kanceláře hejtmana ÚK Aleš Konopásek a člen Rady Ústeckého kraje Vladimír Záhorský.

Jeden z prvních snímků do rodinného alba malé Leničky...
Jeden z prvních snímků do rodinného alba malé Leničky...

Fotografové se nemohli nabažit...
Fotografové se nemohli nabažit...

Hejtman Jiří Šulc předává symbolický šek manželům I. a K. Rosolovým. (V pozadí radní René Budjač.)
Hejtman Jiří Šulc předává symbolický šek manželům I. a K. Rosolovým. (V pozadí radní René Budjač.)

Nad kolébkou s přáním štěstí, zdraví a lásky.
Nad kolébkou s přáním štěstí, zdraví a lásky.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.1.2007 / 5.1.2007 | Zveřejnit od-do: 5.1.2007-5.2.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém