Orientační nabídka


 

Hejtman přijal “mistra rekultivací” Stanislava Štýse

Stanislav Štýs malá fotka
Hejtman Ústeckého kraje Oldřich Bubeníček přijal ve své pracovně prezidentem oceněného "mistra rekultivací" Stanislava Štýse, spolu se zástupci Oblastního muzea v Mostě a Univerzity Jana Evangelisty Purkyně. Předmětem jednání byl záměr vytvoření Centra výzkumu krajiny, které by se komplexně zabývalo jejím studiem na území Ústeckého kraje.
Tisková zpráva zde dne 9. srpna 2018
 

 
 

Otcem této myšlenky je právě Stanislav Štýs, který plánovanému centru dává do vínku nejen veškerou svou fotodokumentaci v počtu několika desítek tisíc negativů a diapozitivů, ale také rozsáhlou specializovanou knihovnu a archiv.

Projekt Oblastního muzea v Mostě a UJEP bude financován především z národních zdrojů, avšak podíl Ústeckého kraje na jeho realizaci nebude nepodstatný. Zejména proto, že výsledky práce by mohl využívat v širokém záběru od územního plánování až po vědecký výzkum. Nemalý význam bude mít centrum i pro formulování dlouhodobějších vizí týkajících se severočeské krajiny a jejího budoucího potenciálu i využití.

Ing. Stanislav Štýs, DrSc. (*1930) je jedním z nejvýznamnějších českých odborníků na životní prostředí, zejména v oboru rekultivací. Je autorem více než tří set publikací, držitelem řady ocenění za vědeckou činnost - jako je například Státní vyznamenání Za zásluhy I. stupně (2017), Cena hejtmana Ústeckého kraje (2012) nebo Cena Ministra životního prostředí (1996). Patří k respektovaným osobnostem nejen u nás, ale i v zahraničí.

Stanislav Štýs

Setkání byli přítomni (zleva) Jitka Sachetová, radní pro kulturu, Adam Šrejber, vedoucí Odboru kultury a památkové péče, Alena Chvátalová, prorektorka UJEP pro studium, Michaela Hrubá, děkanka FF UJEP, Oldřich Bubeníček, hejtman Ústeckého kraje, Stanislav Štýs, odborník na životní prostředí, Michal Soukup, ředitel Oblastního muzea Most a Luboš Trojna, vedoucí Odboru kancelář hejtmana.

01
Prezident Zeman předal v roce 2017 Stanislavu Štýsovi ocenění.

 

02

 

03

 

 


 
Zodpovídá: Bc. Vít Hnízdil
Vytvořeno / změněno: 9.8.2018 / 9.8.2018 | Zveřejnit od: 9.8.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém