Orientační nabídka


 

Hejtman přijal zástupce Svazu Montanregion Erzgebirge

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman přijal zástupce Svazu Montanregion Erzgebirge
Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se setkal ze zástupci německého Svazu Montanregion Erzgebirge (Hornická a kulturní krajina Krušnohoří). Představitelé svazu, vedení Volkerem Uhligem, předsedou Svazu Montanregion Erzgebirge a zemským radou zemského okresu Freiberg hovořili o Projektu Hornický region Krušnohoří, který vznikl v Sasku a který podporuje centrální vláda Spolkové republiky Německo.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 28.112.2006

 

Hejtman přijal zástupce Svazu Montanregion Erzgebirge

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se setkal ze zástupci německého Svazu Montanregion Erzgebirge (Hornická a kulturní krajina Krušnohoří). Představitelé svazu hovořili o Projektu Hornický region Krušnohoří, který vznikl v Sasku a který podporuje centrální vláda Spolkové republiky Německo. „Česká a německá strana mají dlouholetou společnou historii a na obou stranách hranice můžeme vidět i podobný kulturní a společenský vývoj. Máme proto snahu zachovat tento region na obou stranách hranice,“ uvedl Volker Uhlig, předseda Svazu Montanregion Erzgebirge a zemský rada zemského okresu Freiberg.

     Do projektu už se zapojilo Oblastní muzeum v Mostě, příspěvková organizace Ústeckého kraje, které zpracovalo samostatný dílčí projektu pod názvem „UNESCO – projekt Montanregion Krušnohoří – úvodní studie kulturně historické krajiny české části Krušných hor“, aby bylo provedeno podrobnější rozpracování záměru pro českou část Krušných hor. Účelem projektu je shromáždění a setřídění všech dostupných zdrojů a materiálů pro objasnění, že také české Krušnohoří jako průmyslová kulturní krajina s výraznou historickou tradicí splňuje přísná kritéria, která jsou podmínkou pro prezentaci v rámci světového přírodního a kulturního dědictví lidstva.

      „Víme, že na německé straně již dobře fungují dílčí věci z tohoto projektu, i díky financím, které dokázali získat z evropských strukturálních fondů. My jsme teprve na začátku celého procesu, což jistě ovlivňuje i fakt, že občanská sdružení v České republice nemají takovou váhu a vliv při prosazování projektů jako je tomu u našich německých sousedů,“ řekl při setkání hejtman Jiří Šulc.

     Zástupci Svazu Montanregion Erzgebirge požádali hejtmana o podporu celého projektu a následnou spolupráci. Projekt Hornického regionu by měl do budoucna umožnit vypracovat jednotný koncept rozvoje regionu, který nebude omezen hranicemi mezi dvěma státy, ale bude zahrnovat českou i německou část Krušných hor. Očekávaným důsledkem uskutečnění projektu je podpora cestovního a cizineckého ruchu a další hospodářský rozvoj celé oblasti.   

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 28.11.2006 / 28.11.2006 | Zveřejnit od-do: 28.11.2006-28.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém