Orientační nabídka


 

Hejtman se na Chomutovsku zajímal o školství, rozvoj soukromých firem a rekultivace

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman se na Chomutovsku zajímal o školství, rozvoj soukromých firem a rekultivace
Především o problematiku středního školství, rozvoj zahraničních firem a otázky spojené s těžbou uhlí se při své návštěvě Chomutovska zajímal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 26.5. 2005

 

Hejtman se na Chomutovsku zajímal o školství, rozvoj soukromých firem a rekultivace

 

Především o problematiku středního školství, rozvoj zahraničních firem a otázky spojené s těžbou uhlí se při své návštěvě Chomutovska zajímal hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc. Během jeho návštěvy této části kraje, která se uskutečnila 26. května, ho doprovázela starostka Chomutova Ivana Řápková. První na programu návštěvy byla chomutovská Integrovaná střední škola energetická. Hejtman si prohlédl například školní dílny,  domov mládeže a hlavní budovu školy. Zajímal se především o uplatnění jejích absolventů a budoucí rozvoj školy. „Škola dosahuje výborných výsledků a má úspěchy i v mezinárodních programech. Některé prostory, které studenti využívají, však neodpovídají jednadvacátému století. Budeme muset hledat způsoby, jak tuto situaci zlepšit,“ řekl Jiří Šulc.

V  průmyslové zóně Severní pole pak hejtman navštívil jednoho z nejvýznamnějších investorů   na Chomutovsku, firmu Parker Hannifin. Seznámil se s její produkcí a prohlédl si také výrobní provoz. S ředitelem společnosti Radimem Otipkou pak diskutoval o problémech, které trápí investory v našem regionu. „Mluvili jsem například o dostavbě rychlostní komunikace R7 nebo nedostatku kvalifikovaných lidí. V tomto směru vidím jako velmi přínosnou spolupráci soukromých firem a chomutovské radnice při snaze přivést do města pobočku technické vysoké školy,“ poznamenal Jiří Šulc.

Poslední zastávkou pak byla spojena s hejtmanovým setkáním s představiteli Severočeských dolů, a.s., a prohlídkou lomu Libouš. Jiří Šulc se zde zajímal především o problematiku těžebních limitů a rekultivaci území zasažených těžbou. „Na Chomutovsku problém s těžebními limity není, nikdo s nimi hýbat nechce. Těžba zde může v rámci schválených limitů probíhat až do roku 2040. Jednali jsme proto především o rekultivacích,“ uvedl hejtman Jiří Šulc.

 

 

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

Hejtman si prohlédl například školní dílny,  domov mládeže a hlavní budovu školy.
Hejtman si prohlédl například školní dílny, domov mládeže a hlavní budovu školy.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 30.5.2005 / 31.5.2005 | Zveřejnit do: 31.7.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém