Orientační nabídka


 

Hejtman Ústeckého kraje se sešel se starosty a primátory

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman Ústeckého kraje se sešel se starosty a primátory
Hejtman Jiří Šulc pozval starosty a primátory, kteří po podzimních komunálních volbách stojí v čele obcí s rozšířenou působností a statutárních měst.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 24.11.2006

Hejtman Ústeckého kraje se sešel se starosty a primátory

 

Hejtman Jiří Šulc pozval starosty a primátory, kteří po podzimních komunálních volbách stojí v čele obcí s rozšířenou působností  a statutárních měst. Hejtmanovo pozvání přijala primátorka Chomutova Ivana Řápková, primátor Ústí nad Labem Jan Kubata, starosta města Louny Jan Kerner, starosta Žatce Erich Knoblauch, starosta Lovosic Jan Kulhánek, starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč, starosta Roudnice nad Labem Zdeněk Kubínek a starosta Kadaně Jiří Kulhánek.

     Hejtman pogratuloval všem přítomným k volebnímu úspěchu. „Víte, že jako hejtman Ústeckého kraje se snažím být co nejvíc v kontaktu se zástupci obecní samosprávy a mám díky tomu možnost vidět, jak se města v našem kraji pozvolna mění. Je vidět velký kus práce, z níž je znát, že vedením radnic není místo kde žijí občané lhostejné: naopak, že mají snahu města pod svým vedením pozvednout a zkrášlit,“ řekl na začátku společného setkání. Všechny přítomné pak upozornil na priority Ústeckého kraje a na nutnost maximálního čerpání peněz z evropských fondů. „Tím nejdůležitějším dokumentem je Regionální operační program pro NUTS 2 Severozápad, v němž jsou určeny priority pro čerpání strukturálních fondů EU v programovém období 2007-2013. Nabízí se nám všem jedinečné a je dost dobře možné, že i patrně poslední období, v němž můžeme čerpat z poměrně masivní strukturální pomoci EU, která pro nás na severozápadě představuje 745,9 milionů EUR. Regionální operační program pro náš a Karlovarský kraj byl jako jeden z prvních minulý týden schválen vládou ČR a postoupil k projednání do Bruselu,“  uvedl hejtman.

     Během diskuse hovořili představitelé měst o společných problémech, které představitelé samosprávy řeší nebo které na řešení čekají, například o veřejné autobusové dopravě v kraji, o protipovodňových opatřeních, o tvorbě Integrovaných rozvojových plánů.

    

 

připravila : Šárka Roudnická, tisková mluvčí

kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 756, 737 203 663

roudnicka.s@kr-ustecky.cz

 

 

 

 

 

Zleva: primátorka Chomutova Ivana Řápková, starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč, starosta Kadaně Jiří Kulhánek a starosta Roudnice n. Labem  Zdeněk Kubínek.
Zleva: primátorka Chomutova Ivana Řápková, starosta Litoměřic Ladislav Chlupáč, starosta Kadaně Jiří Kulhánek a starosta Roudnice n. Labem Zdeněk Kubínek.

Snímek ze setkání (zprava): hejtman Jiří Šulc, primátor Ústí nad Labem Jan Kubata, vedoucí odboru kanceláře hejtmana Aleš Konopásek, starosta Lovosic Jan Kulhánek a starosta Loun Jan Kerner.
Snímek ze setkání (zprava): hejtman Jiří Šulc, primátor Ústí nad Labem Jan Kubata, vedoucí odboru kanceláře hejtmana Aleš Konopásek, starosta Lovosic Jan Kulhánek a starosta Loun Jan Kerner.

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 24.11.2006 / 24.11.2006 | Zveřejnit od-do: 24.11.2006-24.12.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém