Orientační nabídka


 

Hejtman vybíral firmu, která bude rekultivovat bývalý hnědouhelný lom Ležáky

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman vybíral firmu, která bude rekultivovat bývalý hnědouhelný lom Ležáky
Hejtman Jiří Šulc se dne 13. září zúčastnil jednání hodnotící komise FNM k veřejné zakázce Rekultivace lomu Ležáky. Jedná o další peníze, uvolňované na základě slibu, který socialistická vláda dala Severozápadním Čechám v roce 2000 - poskytnutí 15 miliard korun na zahlazení důlních škod.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 14. 9. 2005

 

Hejtman vybíral firmu, která bude rekultivovat bývalý hnědouhelný lom Ležáky

 

Hejtman Ústeckého kraje Jiří Šulc se dne 13. září zúčastnil jednání hodnotící komise k veřejné zakázce „Rekultivace lomu Ležáky - břehová linie jezera Most - I. a II. etapa protiabrazivní opatření, obvodová komunikace a odvodnění“. Zadavatelem zakázky je Fond národního majetku ČR (FNM) a hejtman byl členem hodnotící komise pro veřejné zakázky k řešení ekologických škod vzniklých před privatizací hnědouhelných těžebních společností jmenován usnesením vlády ČR (č.468 ze dne 20. dubna 2005).

            „V průběhu jednání jsme hodnotili došlé nabídky a v užším výběru zůstaly dvě firmy. Zatím tedy není rozhodnuto, které z firem bude tato veřejná zakázka, představující finanční objem dosahující k 200 milionům korun, přidělena. Připomínám, že se jedná o další peníze, uvolňované na základě slibu, který socialistická vláda dala Severozápadním Čechám v roce 2000 – poskytnutí 15 miliard korun na zahlazení důlních škod. Zatím je postup k nápravě krajiny zničené hnědouhelnou těžbou velmi pomalý a naši občané netrpělivě čekají, kdy budou moci vidět krajinu nejen po rekultivacích, ale především oživlou. Chtějí krajinu v níž se dá bydlet, zvelebovat ji, pracovat na ní a také odpočívat. Vůbec nejsem s postupem uvolňování 15 miliard korun spokojený, vláda sociální demokracie v praxi ukazuje, jak důsledně plní své, bohužel plané předvolební sliby,“ konstatoval po jednání hejtman Jiří Šulc.

Předmětem zakázky „Rekultivace lomu Ležáky - břehová linie jezera Most - I. a II. etapa protiabrazivní opatření, obvodová komunikace a odvodnění“ je ochrana a stabilizace horninového prostředí dna a břehů budoucího jezera Most před přírodními erozními vlivy. Součástí zakázky je také vybudování obvodové obslužné komunikace. 

            Podle informací vládního zmocněnce pro Severozápadní Čechy Vlastimila Aubrechta Vláda ČR uvolnila z přislíbených 15 miliard korun dvě tranše v celkovém objemu 4,5 miliardy korun. Fond národního majetku do letošního března podepsal celkem 99 smluv na realizaci projektů v celkové hodnotě 2,4 miIiardy korun. Projekty usilující o dotaci z vládou přislíbených 15 miliard korun mohou od podzimu roku 2004 žádat nejen těžební společnosti, ale také obce s pověřením III. typu. Žádá se na základě výzvy formou předložení konkrétního projektu. Podrobné pokyny pro obce, kraje a těžební společnosti jsou umístěny na www.kzv-most.cz.

 

Vydala: Mgr. Romana Žatecká, tisková mluvčí Ústeckého kraje

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 754, mobil 603 192 631

e-mail: zatecka.r@kr-ustecky.cz

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 14.9.2005 / 15.9.2005 | Zveřejnit od-do: 14.9.2005-14.10.2005
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém