Orientační nabídka


 

Hejtman zahájil na Triangle stavbu továrny japonského výrobce televizorů Hitachi

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
Hejtman zahájil na Triangle stavbu továrny japonského výrobce televizorů Hitachi
Dnes byla v strategické průmyslové zóně Triangle zahájena výstavba evropské pobočky japonské firmy Hitachi. Společnost Hitachi Home Electronics (Czech), s.r. o. tam chce do příštího roku vybudovat evropskou centrálu výroby LCD a PDP modulů pro televizory s plochou obrazovkou za 2,5 miliardy korun.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 4.10.2006

 

Hejtman zahájil na Triangle stavbu továrny japonského výrobce televizorů Hitachi

 

Dnes byla v strategické průmyslové zóně Triangle zahájena výstavba evropské pobočky japonské firmy Hitachi. Společnost Hitachi Home Electronics (Czech), s.r. o. tam chce do příštího roku vybudovat evropskou centrálu výroby LCD a PDP modulů pro televizory s plochou obrazovkou za 2,5 miliardy korun. Slavnostního zahájení stavby se vedle hejtmana Ústeckého kraje Jiřího Šulce, jeho náměstka Petra Fialy a členů krajské rady Reného Budjače a Vladimíra Záhorského, zúčastnili viceprezident Hitachi Ltd Makoto Ebata, japonský velvyslanec v ČR Hideaki Kumazava, generální ředitel Hitachi Home Electronics (Czech), s.r.o. John J P Conlon, zástupci vládní agentury CzechInvest, hlavní představitelé měst Žatce a Chomutova a další hosté.

            „Milí japonští přátelé, je pro mne ctí a zároveň velkým potěšením, když mohu sem do strategické průmyslové zóny Triangle přijet už podruhé během necelých tří týdnů a zúčastnit se slavnostního zahájení výstavby dalšího průmyslového závodu. Po japonské společnosti IPS Alpha, jejíž zástupce vidím mezi vámi, přichází v pořadí druhý a stejně významný japonský investor, světoznámá firma Hitachi. Rádi ji tu vidíme, nabízí zaměstnání pro 2 000 lidí z Ústeckého kraje. To považuji za opravdu významný krok pro snížení nezaměstnanosti, která region dlouhodobě trápí. Jsme připraveni s Hitachi i IPS Alpha spolupracovat, přinášejí do Ústeckého kraje rychle se rozvíjející průmyslové odvětví s velkou budoucností a s tím spojený další ekonomický rozvoj. Společnost bude do budoucna spolupracovat s úřady práce, které jsou připraveny pomoci s náborem pracovních sil, důležitá je také úzká spolupráce se středními školami a učilišti. Právě střední školy, které spravuje Ústecký kraj, mohou připravit odborníky, kvalifikované pracovníky pro zdejší závody. Nyní zde vzniká, díky japonským investorům, průmysl  třetího tisíciletí. Víme, že na požadavek vzdělaných pracovních sil musí reagovat i vysoké školy v regionu, proto je nutné podporovat změny ve studijních oborech, aby odrážely potřeby investorů a pracovního trhu," řekl hejtman Jiří Šulc.

            Hitachi Home Electronics (Czech), s.r.o. získala od Ústeckého kraje největší pozemek z celkových 328 hektarů využitelné plochy této zóny, plných 42 hektarů. Je druhým investorem v Triangle, po konsorciu firem IPS Alpha Technology, Ltd (Hitachi  Ltd., Matsushsita Electric Industial Co. a Toshiba Corp, zdroj. CzechInvest), s nímž Ústecký kraj podepsal smlouvu 31. května 2006. Investice japonských investorů v Triangle překračuje 5 miliard korun. Objem výroby obou závodů by se měl ve druhé polovině fiskálního roku 2007 vyšplhat až na 5 milionů dvaatřicetipalcových LCD obrazovek.

 

Připravil : František Janačík, kancelář hejtmana Ústeckého kraje

oddělení informací a vnějších vztahů

Velká Hradební 48, 400 02 Ústí nad Labem

tel. 475 657 788

janacik.f@kr-ustecky.cz

Hejtman zahájil na Triangle stavbu továrny japonského výrobce televizorů Hitachi

Hejtman zahájil na Triangle stavbu továrny japonského výrobce televizorů Hitachi

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 5.10.2006 / 5.10.2006 | Zveřejnit od-do: 4.10.2006-4.11.2006
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém