Orientační nabídka


 

Hejtman se setkal s německým velvyslancem

ff
Velvyslanec Spolkové republiky Německo Christoph Israng se setkal s hejtmanem Ústeckého kraje Oldřichem Bubeníčkem. Do krajského města velvyslanec zavítal v úterý dne 17. října u příležitosti vernisáže výstavy Svědkové lidskosti, kterou připravila obecně prospěšná kulturně-vzdělávací a vědecká společnost v Ústí nad Labem Collegium Bohemicum, která se věnuje českoněmeckým vztahům.
 

 
 

„Jsem rád, že jsem mohl panu velvyslanci představit naše krajské město. Seznámil jsem ho i se širokými aktivitami přeshraniční spolupráce mezi Ústeckým krajem a Saskem a možnostmi další budoucí spolupráce,“ komentoval setkání hejtman Bubeníček.

Výstava Svědkové lidskosti přibližuje osudy deseti lidí z křesťanského prostředí, kteří se postavili nacismu. Výstava si klade za cíl připomenout jejich památku a zároveň památku všech ostatních sudetoněmeckých odpůrců nacistického režimu a rovněž má být impulsem pro další bádání k tomuto dosud málo zpracovanému historickému tématu. Německá verze výstavy byla poprvé prezentována v září 2016 ve Würzburgu a v českém prostředí byla výstava poprvé uvedena v únoru 2017 v Praze. Od té doby putuje po celé České republice za podpory Nadace Hannse Seidela a Česko-německého fondu budoucnosti. Výstava je zacílena na širokou veřejnost, zvláštní pozornost je věnována středoškolským studentům.

Výstava v Muzeu města Ústí nad Labem potrvá do 19. listopadu 2017.

 

vv

srn

 
Zodpovídá: RNDr. Zdeněk Rytíř
Vytvořeno / změněno: 17.10.2017 / 17.10.2017
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém