Orientační nabídka


 

Hejtmanka Jana Vaňhová podává trestní oznámení na Leo Steinera

Hejtmanka Ústeckého kraje se zásadně ohrazuje proti lživým obviněním politického aktivisty Leo Steinera ze sdružení PROkraj, které pronesl ve středu 23. května 2012 v pořadu České televize Události. Proti vymyšlenému tvrzení o trojnásobném prodražení projekt „Rekonstrukce úseku I/7 - Louny – Ročov – hranice kraje, silnice II/229“ podává na Leo Steinera trestní oznámení.
 

Odkazy


 
 

Zadání veřejné zakázky na rekonstrukci silnice Louny-Ročov-hranice kraje bylo prokazatelně provedeno v souhlasu s platnými právními předpisy České republiky, což  potvrdil i Úřad pro ochranu hospodářské soutěže v rámci rozhodnutí o podnětu jednoho z účastníků. Zadání bylo tedy nepochybně zákonné, transparentní a správné.

Při profinancování tohoto projektu naopak Ústecký kraj ušetřil více než 500 tisíc Kč z vlastních prostředků.

Ústecký kraj se legálním postupem bránil proti původnímu návrhu řídícího orgánu ROP Severozápad, který navrhoval krácení dotace na tzv. dotační management,  a to v rozporu se schválenou smlouvou na poskytnutí dotace. Řídící orgán ROP Severozápad uznal námitky kraje, které mu v tomto smyslu byly zaslány dne 27. února 2012.

Ústecký kraj v žádném případě neprosazoval žádné několikanásobné navýšení projektu a ani nenavrhoval dodatečné zvýšení částky dotačního managementu. Toto  dokazuje i regulérní korespondence mezi Ústeckým krajem a Řídícím orgánem ROP Severozápad.

„V České republice zřejmě může každý neprávem, lživě a bez důkazů kohokoli obvinit. Stačí se přitom tvářit jako bojovník proti údajnému zneužívání evropských dotací. Manipulace s českou veřejností lživými obviněními pana Leo Steinera dosáhla svého vrcholu,“ uvedla Jana Vaňhová.

 

 

Odkazy

 
Zodpovídá: Mgr. Magdalena Hanáčková
Vytvořeno / změněno: 24.5.2012 / 24.5.2012
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém