Orientační nabídka


 

Herec Alois Švehlík převzal cenu z rukou krajské radní pro kulturu

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
web
Cenu „Forever young“, udělovanou v rámci čtyřdenního mosteckého festivalu Young for young pořádaného zdejší divadelní scénou, převzal v letošním roce z rukou krajské radní pro kulturu Jitky Sachetové a jednatele Městského divadla v Mostě Václava Hofmanna herec a mistr českého dabingu Alois Švehlík.
 

 
 

„Vedle své práce také učím a musím říct, že je moc prima být mezi mladými. Mládí je radost,“ uvedl viditelně dojatý umělec, který především uznale hovořil o přátelství se svými mladými žáky. Alois Švehlík byl členem mosteckého divadla v letech 1963 – 64, po více než třiceti letech se jako host objevil v novém Mostě v poetické komedii Rozmarné léto, kterou představilo Divadlo rozmanitostí. Jak  uvedli organizátoři, cenu „Forever young“, kterou v minulosti získali například herci Eva Klánová, Jaroslav Satoranský, Lubomír Lipský, Stanislav Zindulka, Květa Fialová a Luba Skořepová, letos herec a pedagog Alois Švehlík obdržel za svou aktivitu a věčné mládí.

Konání divadelního festivalu pro mladé, který má dovětek… nejen věkem, kladně ocenila  také Jitka Sachetová. „Soutěžní přehlídka divadelních představení mladých herců pro mladé diváky jistě přivede do hlediště nové publikum a celkově nabídne mládeži další alternativu k využití volného času,“ říká krajská radní pro oblast kultury a památkové péče.

Festival Young for young zahájil 1. června oslavou Mezinárodního dne dětí a potrvá do soboty 4. června. Provází ho také řada doprovodných akcí, návštěvníci si mohou například ve foyer divadla prohlédnout interaktivní výstavu z kulis a rekvizit, které se v průběhu let objevily v inscenacích Městského divadla v Mostě.

web
Alois Švehlík přebírá ocenění od krajské radní Jitky Sachetové

web
Gratulace od jednatele divadle Václava Hofmanna

web
Herec, dabér a pedagog Alois Švehlík byl viditelně dojatý

web
Interaktivní výstava ve foyer mosteckého divadla

 

 

 

 

 
Zodpovídá: Ing. Marie Logrová
Vytvořeno / změněno: 3.6.2016 / 3.6.2016 | Zveřejnit od-do: 3.6.2016-3.7.2016
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém