Orientační nabídka


 

Hlasujte do 22. 4. v anketě udržitelného rozvoje Krásné Lípy.

K dnešnímu datu mimo interval pro zveřejnění na webu.
 

 
 

TISKOVÁ ZPRÁVA ze dne 18. dubna 2007

Zvolte „Téma pro Krásnou Lípu 2007“

 

V tomto týdnu (16. - 22. dubna) probíhá v Krásné Lípě hlasování o tématech, která jejich obyvatele nejvíce trápí nebo zajímají v souvislosti s rozvojem města. Anketa je příležitostí pro občany, jak sdělit zástupcům radnice, které oblasti vidí jako klíčové nebo problémové a u kterých by rádi viděli do budoucna změny k lepšímu. Předem bylo vytipováno devět témat, z nichž je možné vybírat:

1) Vandalismus

2) Soužití s Romy

3) Drobné krádeže

4) Bezpečnost ve městě a nedostupnost Policie

5) Soužití se psy ve městě

6) Odpovídající bytová politika

7) Zcela nedostatečné služby občanům

8) Nedostatek center a ploch pro aktivity mládeže

9) Nedostatek nákupních možností

 

Město Krásná Lípa se rozhodlo začít sledovat tzv. indikátory neboli ukazatele udržitelného rozvoje, které by měly pomoci veřejné správě získat spolehlivé informace pro plánování rozvoje příznivého k životnímu prostředí a v souladu s míněním veřejnosti. Sledováním podobných ukazatelů, které vypovídají o kvalitě života ve městě, se zabývá 5 municipalit v Ústeckém kraji a více než 150 v celé Evropě. Každé z měst sleduje několik (až 10) společných ukazatelů týkajících se např. hluku, bezpečnosti, ovzduší, zeleně nebo služeb, a minimálně jeden specifický, který zvolí samotní občané v anketách jako je tato.  

Zájemci mohou hlasovat v ulicích pomocí letáků, které budou roznášet středoškoláci. Téma města je možné vybrat také na webových stránkách města www.krasnalipa.cz nebo na www.timur.cz nebo pomocí mobilního telefonu – zasláním SMS (v běžné ceně) na číslo 775 573 627 ve formátu TEMAKL X (X je symbol nahrazující číslo vybraného tématu, případně vypsat téma za mezeru). Ukazatele, o které bude největší zájem, budou následně projednány s občany ve veřejné debatě.

Akce probíhá v rámci projektu Ústecko – živý region, Rozvoj kvalifikace v oblasti udržitelného rozvoje v Ústeckém kraji. Organizují ji ve spolupráci s Terénní základnou Krásný buk, Městským úřadem v Krásné Lípě a dalšími subjekty Ústav pro ekopolitiku, o.p.s. a Týmová iniciativa pro místní indikátory udržitelného rozvoje (TIMUR). Bližší informace najdete na http://www.timur.cz.

 

                                                                                             

 

 

 

 
Zodpovídá: administrátor
Vytvořeno / změněno: 18.4.2007 / 18.4.2007 | Zveřejnit od-do: 18.4.2007-25.4.2007
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém