Orientační nabídka


 

Informace o autobusových spojích jsou dostupné prostřednictvím SMS

1
Ústecký kraj zprovoznil na čísle 776 250 609 informační sms systém, který na požádání sdělí údaje o případných omezeních na konkrétní autobusové lince. Aktuálně se tento informační servis týká oblastí Litoměřicko a Lounsko – západ obsluhovaných společností TD Bus a.s., kde dochází k častým a významným výpadkům spojů na více linkách, především z personálních důvodů.
 

 
 

„Zlepšit informovanost občanů o autobusové dopravě je jedním z kroků, jakým můžeme momentálně z naší strany přispět ke stabilizaci situace v problémových oblastech. Odeslání sms je rychlejší a jednodušší než vyhledávání informace na internetu, ke kterému ani nemá každý přístup. Nadále ale platí, že můžeme poskytovat pouze takové informace, které obdržíme od dopravce. Ten je zodpovědný za provoz a měl by občany informovat, ale především jezdit a plnit smlouvu,“ vysvětlil náměstek hejtmana pro dopravu Jaroslav Komínek.

 

Cílem je informovat cestujícího, který ví, kam a jakou linkou chce jet, zda je na této lince v daném a nadcházejícím dni nějaké omezení. Služba funguje následujícím způsobem:

 

  • Cestující pošle SMS ve formátu "DUK číslo_linky" na tel. číslo +420 776 250 609 („DUK“ musí být velkými písmeny) a následně obdrží informaci, zda jsou na lince omezení a případně jaká konkrétně. Za číslo linky se považuje poslední trojčíslí.

  • Cena za odeslanou SMS je dle tarifu tazatele, přijatou SMS tazatel neplatí.

 

Příklad dotazu (textu SMS) na linku 552625 Litoměřice-Polepy-Hoštka-Štětí,Hněvice:

 

DUK 625

 

Souhrnné informace jsou nadále zveřejňovány na webových stránkách Ústeckého kraje v sekci Aktuálně (www.kr-ustecky.cz), na stránkách Dopravy Ústeckého kraje (https://www.kr-ustecky.cz/doprava-usteckeho-kraje.asp) a na facebooku Dopravy Ústeckého kraje.

 

 
Zodpovídá: Mgr. et Mgr. Magdalena Fraňková
Vytvořeno / změněno: 20.9.2018 / 20.9.2018
 

 

Kontakt

Ústecký kraj
Velká Hradební 3118/48
400 01 Ústí nad Labem
tel.: +420 475 657 111
e-podatelna: epodatelna@kr-ustecky.cz
IČ: 70892156
DIČ: CZ70892156, je plátce DPH
Datová schránka: t9zbsva

Podrobný kontakt


Informace v patě

Nyní jste v módu "Bez grafiky". Přepnutím do grafického módu zobrazíte standardní verzi webu.

web & design , redakční systém